Martin Bergström

martinb

Från en Martin till en annan. Martin Bergströms fina scarves för TSM, 500 kronor styck, kanske ni sett på Weekday (eller kring min hals). Han gör också klädkollektioner på beställning. Martins höstkollektion Strike a Pose and Decompose var inspirerad av kompostering, och den sista posen man intar som död (på begravningen). Vårkollektionen heter Blue Cheese Salad och går på temat sexy kål, rymden, kålrymd och rymdhoror. Med brysselkål och kålrabbi som huvudsakligt tema, bärs dessa av Martins ihopfantiserade horor från yttre rymden.

I senaste Rodeo har vi fotat Martin i en kreation av Sandra Backlund och jag passade på att fråga honom om inspirationen till vårkollektionen. “Tänk dig det där nätet som brysselkål ligger i i matbutiken,” sa han, “det är lite sexigt, lite som nätsrumpbyxor som bärs av rymdhoror. Om man skär i brysselkål så faller det i sär i ett snyggt mönster av lager, och det har också en mycket vacker grön/blåskimrande nyans. Det är vackert. Sexig kålrynd, brysselkål och rymdhoror.”

Och jag håller med honom, brysselkål och kålrabbi måste vara de sexigaste grönsakerna i matdisken, i egenskap av grönsaker.  Här är Blue Cheese Salad - rymdhoror och kål i organza, chiffong, taft och bomullssilke, fotat av Mikael Schultz;

 martin bergström sexy kål

mb2

 

mb

 

(Inspirationen:)

sexy-kålrabbi

Ur Rodeo fotat av Marcus Palmqvist:martin

Han svarade även på hur det kändes att vara i en tröja av Sandra Backlund.“Sandras jacka var skön, inte alls stickig som jag trodde, utan bekväm. Sandra är jätteduktig.” 

 För er som bor i Malmö är Martin just nu aktuell med att ställa ut tapet i Dieselbutiken på Södra Förstadsgatan.

DSC00049

Fin tapet! Han har också gjort i ordning ett av skyltfönstren.

DSC00050

Check it out om ni har vägarna förbi.

Agnes Grefberg Braunerhielm
  1. Sanna writes

    Hej Agnes! Tack för berömmen. Det var lite kul med det där med örat, min syster skrev “Sanna du kan ju inte SKRIVA DINA IDÈER I BLOGGEN, nån kan ju sno!” till mig som att det verklgien var en genomförbar idé.
    Jag tycker du borde lägga ner tankeverksamhet på din blogg, ju! Och tack för tipsen, har tyvärr knappast några att ge tillbaka. Det är ju lite av en djungel därute som du vet. Runtsurfande brukar ge en dålig bismak, haha. Brukar försöka hålla mig till böcker och tidningar.

    Martin Bergström är ju fantastisk! Det krävs någon form av mod för att uppge så abstrakta och “konstiga” inspirationskällor som typ brysselkål och rymden. OCh dessutom lyckas genomföra dem så bra!!1 Man blir lite hungrig när man kollar på bilder på den kollektionen, kanske inte var meningen, haha, men ändå.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
March 2008
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31