valvaka: segertal …338 mot 139 just nu

Barack Obama höll precis sitt segertal. Han talade bland annat om en kvinna han träffat när hon röstade, hon var 106 år gammal. Obama gick snabbt igenom allt den kvinnan sett i sitt liv, (“… a man touched down on the moon, a wall came down in Berlin…”) och avslutade med en sak jag tyckte var fint, “today a world was connected by our own science and imagination”. Jag kom att tänka på mitten av 90-talet, när internet mest var spekulationer.

Obamas mormor (som fungerat som hans mamma) dog i går. McCain säger i sitt förlorartal att det var ju synd att hon dog just i går, att hon aldrig fick uppleva dagen då hennes barnbarn blev president….lite väl…elakt att påpeka tycker jag? Men sedan ägnar han ju resten av talet till att tacka och hylla Palin också…inte många skruvar hemma där.

Men alltså. JÄKLAR, OBAMA . Han vann verkligen. Det här är sjukt. En president uppfostrad av sin mormor. Äntligen har USA vuxit upp säger vi här. och vi slänger runt lite nötter för att visa vår uppskattning. Vi är dödströtta, men O så glada. Ett historiskt ögonblick, tveklöst. Hm nu ska jag nog hem och ta en tupplur. Och sedan byta till väldigt FÄRGGLADA KLÄDER, något jag lovade sällskapet; om Obama vann skulle jag ha min mest färgglada klänning i dag (om McCain vunnit skulle det blivit topp till tå i modets sorgfärg; vitt).

 

Agnes Grefberg Braunerhielm
 1. Marie writes

  Äntligen upplever jag igen den känslan kring USA som uppstod i samband med bröderna Kennedy på 60-talet och Martin Luther King som sedan de blev mördade också dog bort; nämligen en förväntan om en bättre värld där mänskliga rättigheter står i fokus och där krig och fattigdom går att besegra! Obama är på ngt sätt en mix av Kennedy och King. Det enda jag nu är rädd för, men som jag inte tror händer denna gång, är att Obama blir skjuten. Jag tror dock att det amerikanska folket numera är moget sin president!

  Reply

 2. Johanna writes

  Varför lovade du att ha på dig många färger? Minns inte. Jag har det plagg jag lovade i alla fall! Vet att du hatar jeansshorts men men.

  Min lillasyster smsade mig imorse om valet och jag svarade om shortsen för att hylla landet,
  hon: “Vad är amerikanskt med att visa sina ben? Det gör du väl jämt.”

  Jag: “Um. Jeanstyget”.

  Reply

 3. Hedi writes

  ´Det här är helt sjukt.´
  Varfor inte komma pa ett battre utryck? Snalla!?

  Reply

 4. Bidén writes

  Till Hedi:
  Tycker uttrycket passar utmärkt just i detta fall.
  Vad var det för klänning Michelle hade på talet? svart/röd

  Reply

 5. Agnes B writes

  Mamma (jag antar att det är du mamma): Du har rätt.

  Johanna: Jag tyckte dina jeansshorts var fina. Precis lagom längd.

  Hedi: Därför att jag hade varit vaken i 23 timmar i sträck och bara förtärt nötter och rödvin till middag. + att “det här är världsomvälvande” kändes så pretto klockan 6 på morgonen. det gör det nu också faktiskt.

  Bidén: thank you..
  jo det var en Narcisco Rodriguez ss 2009, Visst var den het! och föredömligt stödjer hon unga invandrade (föräldrar från kuba) inhemska designers på världens bästa sädningstid! fint.

  Reply

 6. FYRA TILL - Agnes B | Rodeo Magazine writes

  [...] bara säga det här: Var lika nervös igår som för fyra år sedan, så pass att jag inte klarade valvaka. Den här gången visste vi ju dessutom vad vi hade att [...]

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
November 2008
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930