Mode

undvik lädret, också

Stella McCartney Takes On the Leather Trade.

Jag vet att jag skrivit det här förut: jag skulle aldrig köpa päls, dun, läder eller mocka. Jag äter inte kött eller något som kommer från djurriket. Och det är för att jag gillar djur, jag tycker det är fel att skada djur. Människan använder idag djur till ALLT. Och det är faktiskt inte möjligt att rättfärdiga att vi tagit oss den rätten, att göra djur till en fabriksindustri. Dessutom – och kanske framför allt – är det inte bra för oss eller för miljön.

Cathy Horyn skriver om Stella McCartneys video här.

Agnes Grefberg Braunerhielm
 1. Moa writes

  Heja heja! Jag skippar också lädret och allt sånt, dock kan det vara knepigt att hitta hållbara och snygga skor som inte har djurhud som ingrediens. Har du något tips? :)

  Reply

 2. Ulla-Marie writes

  Jag är inte lika bra som du, men tack! Tack tack tack. Kräks på all LCHF-hyllning och all “vintagepäls”. (äter inte kött och använder icke päls …)

  Reply

 3. Nina writes

  Vad tycker du om att köpa läder second hand?

  Reply

 4. Sanna Arvidsson writes

  Blir så glad att läsa dina åsikter! Speciellt i modevärlden är det svårt att hitta likasinnade, människor med ett intresse och passion för mode men som inte tycker att det är viktigare än att respektera andra levande varelsers rätt att leva outnyttjade! Speciellt roligt är det med tanke på att du är en fantastiskt bra bloggare med liknande smak som min egen!

  Reply

 5. Kaxi writes

  Word! Äntligen en modejournalist med huvudet på skaft som vågar ifrågasätta denna vurm för skinn och päls i modebranchen. Keep it up!

  Reply

 6. Oscar writes

  En sak som är svår att komma undan dock är att dom flesta plagg, väskor, accessoarer som är gjort i fake läder, speciellt från Stella Mc Cartney oftast ser väldigt billigt och tråkigt ut, trots dess höga prislapp. Förstår inte riktigt hur hon tänker där, varför inte bara skippa lädret?

  Känns som att folk köper mycket av det just bara för sakens skull, för att det inte är äkta läder men varför köpa något för flera 1000 när du kan hitta något likande vid Topshop som är fake likaså?

  Jag tycker att det är en bra ståndpunkt dock, det skulle vara intressant att se bättre alternativ till lädret som skulle vara värt det man betalar för produkten från mer väletablerade designers.

  Reply

 7. annahita writes

  kan inte ens titta på videon.

  Reply

 8. Tesa writes

  Bra skrivet, du är grym!

  Reply

 9. vego shoes - Agnes B | Rodeo Magazine writes

  [...] för all respons på inlägget med Stella McCartney-filmen, om att undvika läder, också [...]

  Reply

 10. Tyson writes

  Fakeläder är lika skadligt för miljön som äkta. I och med att den kommer från olja så
  bidrar den också till krig. Samma sak med “verklighetstrogen päls”.

  Reply

 11. ems writes

  GUD VAD SKÖNT med någon som precis som jag försöker få ihop ekvationen vego med MODE. den verkar nämligen väldigt omöjlig ibland. skönt med någon mer som tänker som jag. bästa google-slumpen ever!

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
February 2012
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829