Mode

veggoskor?

Tack för all respons på inlägget med Stella McCartney-filmen!

Enormt mycket respons och mail, tack. Ni är bäst. Vego är en stor del av livet för mig men som faktiskt aldrig varit en del av bloggen här. Kanske kan det få bli det lite oftare.

Men det jag skulle komma till: många frågade om bra alternativ på skor utan läder.

Även om jag varit vego största delen av mitt liv har jag faktiskt inte alls länge haft den här tanken på att inte köpa läder. Eller, rent specifikt har det varit till och från. Länge har jag valt att inte tänka på det. I ärlighetens namn äger jag till och med…två skinnjackor. Som jag aldrig använt (ännu värre).

Men jag bestämde mig slutgiltigt att sluta köpa läder för kanske ett år sedan (eftersom jag aldrig skulle kunna köpa päls, och vad är skillnaden liksom?). Sedan dess har jag köpt ett par skor och de var Nikes, helt i syntet.

Så, jag har alltså ej har koll på “the ställe” att leta vegoskor på, men jag minns när jag var yngre och som mest hardcore vego (idag är det väl “lifestyle”, då var jag “aktivist” – det enda i livet jag är stolt över) och då hade jag vinterskor från vegetarian-shoes.co.uk: jag minns att jag hittade denna modesite via sökmotorn Altavista. Deras hemsida ser ungefär lika dan ut nu som då. Men deras skor är bra! Jag gillar särskilt modellen Chelsea som bästa Sofia har. Dessutom kommer de ju med en sådan snygg tag i ankeln (se bilden överst).

^Men även Doc Martens har faktiskt en vegolinje: den finns HÄR. Däremot: bara två modeller? Doc Martens brukade sälja fler veganmodeller än så, under den tid de var punk och innan de flyttade produktionen ur England. Skulle ett par 10- eller 14-håls bright cherry veggos vara för mycket begärt…? Hallå.

Sedan till frågan: skulle jag köpa second hand-skor av läder? Eller en väska? Jag blundar och föreställer mig detta just nu och kommer fram till… att det skulle jag nog. Beroende på vad det är för skor såklart. Och vem som säljer dem. Det måste vara riktigt speciella för att jag skulle köpa. Något jag kan använda mycket. Hur gör ni?

Och poängen med detta inlägg: om någon av er bästa bloggläsare har tips på veganskor, pls dela med er.
Jag har som sagt bara de futtiga tipsen ovan. Och just det – Stella McCartney då. Fast man kan ju googla (eller använda altavisa för den som vill det).

– Förresten – har väl ingen missat att 7-eleven och Pressbyrån nu säljer vegankorv! :

Det blir Astrid och Apornas goda Chörizo de kommer sälja, dock bara på utvalda ställen till att börja med. Mer info HÄR. Men däremot kommer den grillas på samma rullgrill som griskorv. Vilket gör mig lite tveksam eller?

Agnes Grefberg Braunerhielm
 1. julia. writes

  åh ja, mer vegan här på bloggen!

  och nej, jag hade absolut inte kunnat äta en vegankorv som var grillad på köttgrill, tyvärr…

  Reply

 2. kajsa writes

  Mina bästa och finaste, mest älskade kängor var ett par vegan tiohåls martens jag hittade Second hand! 150 kronor för ett par skor jag använde i tio år tills jag i ett förvirrat tillstånd glömde dom på tunnelbanan. Sörjer fortfarande fast det var flera år sen..

  Reply

 3. Jonas writes

  Apropå ‘vegan’: har Peta’s reklamvideo “Boyfriend went vegan” – http://youtu.be/m0vQOnHW0Kc – spridits i Sverige?

  Via http://next.liberation.fr/sexe/01012390403-mangez-vert-et-bandez-fort

  Reply

 4. Russling writes

  Finns inte så jäkla mycket bra skoaffärer som säljer -snygga- skor i Sverige men http://www.greenlaces.se är på gång att bli något bra. Hoppas på mer vegosnack på bloggen och fler vegoskobutiker!

  Reply

 5. Lina writes

  Greenlaces.se har massor av snygga skor, både finskor och klasiska kängor:) Butiken ligger ju dessutom på hökens gata vid götgatspuckeln:) Jag har både vinterskor, jesussandaler, ballerinaksor och finskor därifrån och maken har vinterkängor och två par kosymskor:)

  Reply

 6. ems writes

  antagligen alldeles för sent, men nu finns de! http://www.dmusastore.com/p-3696-vegan-1460.aspx

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
February 2012
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829