Kultur

10-05 Dirt Candy

Vi var på Dirt Candy igår, en vegetarisk restaurang i East Village på Manhattan där man är tvungen att förbeställa bord minst än en vecka i förväg. (i alla fall för sällskap på fem personer.)

Jag fastnade för många saker med Dirt Candy. Bland annat såklart hur de direkt berättade att alla rätter på den lilla menyn (förutom en efterrätt) kunde göras vegan. Faktum är att när du beställer får du frågan, “vegan eller inte?”.

Jag gillade även hur det inte figurerade “fejkkött” på Dirt Candy. Namnet alluderar till “godiset” som finns i “smutsen”. Dvs jorden. Grönsaker. Dirt Candy handlar alltså om att erbjuda grönsaker på ett gott och lyxigt sätt, vilket för mig känns som framtiden för hur den vegetariska matkulturen kommer kunna arbeta sig in på en större procentsats av västvärldens menyer än den enda lilla rätt vi ofta är förpassade till.

Grönsaker är inte på något sätt “mindre roligt”, sämre eller mindre gott än kött och fisk, jag tror bara inte kunskapen om tillagning av grönsaker finns i intressesvären eller existerar bland många kockar eller matintresserade. Dirt Candy ändrar på det, och därför är den väl värd ett besök för alla som besöker New York och vill äta gott och trevligt en kväll! Läs mer.

 

Agnes Grefberg Braunerhielm
  1. Ulla-Marie writes

    Länkade återigen till nån skräckpropaganda om kyckling på min facebook igår (gör det med jämna mellanrum) och i vanlig ordning blir diskussionen vilket kött som ska ätas “istället för”. Väldigt sällan vinkeln – kanske avstå ibland? Just nu är jag proppmätt efter min frukost, och då är det lätt att tänka att vi borde bli mer asketiska, men … jo – vi borde bli mer asketiska (och ja, det är svårt). Dirt candy låter läckert!

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
May 2012
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031