Mode, Skönhet

Och mer Noomi

Jag borde insett att det kommer dyka upp en miljard omslagsintervjuer med Noomi Rapace just nu. JU. Så klart. Förutom Dazed har jag också hittat New York Times magazine och the Daily Telegraphs Telegraph Magazine.

Finns det fler? Kommer det bli Vogue? Har vi här vår tids Greta Garbo (förutom att hon gör intervjuer)? Kanske blir det en sedel om 90 år. (Som om vi kommer ha sedlar men jaja.)

Så New York Times plåtar henne under vatten. “På djupet”. Fast i ett akvarium. Och i en coutureklänning. Bortvänd blick. Bakom kulisserna berättas det:

We didn’t know till the day of the shoot, however, that she [Noomi] has the lung capacity of a mermaid. She was able to stay submerged for what seemed like minutes at a time, and she managed to hold her breath in such a way that her face didn’t become distorted; her eyes were open, but did not bulge; her lips were slightly parted, but expelled no bubbles. She smiled, she laughed, she looked angry, contemplative, melancholy. Frankly, it was downright eerie.

Alltså jag vet inte, det här med couture-i-vatten? Bara tråkigt. Jag skulle hellre sett henne på omslaget ovan vattenyta, i nån bra design, stirra rakt in i kameran. Gärna med en yxa. Ja jag vet att det är så vi känner henne, snarare än eterisk sjöjungfru i spets. Men med tanke på beskrivningen ovan känns det mer kongenialt.

Lite så här då kanske:

(OK- Vi får vänta till filmen!)

Agnes Grefberg Braunerhielm

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
May 2012
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031