Mode, Skönhet

Detaljer från Chanels Versailles-resort

Här är några valda delar jag gillade ur resort-kollektionen för Chanel Karl Lagerfeld nyligen visade på Versailles.

Som alla som följer mode, fastnar jag ofta vid Chanel-visningarna. Och vet inte riktigt vad min reaktion är.

Även om Karl Lagerfeld aldrig skulle öppnat munnen genom karriären, är det ju uppenbart för vem som helst att han är smått galen. Även: Extremt talangfull. Och väldigt väl sysselsatt med att sprida myten om sig själv.

Och precis som Karl själv, liknar Chanels visningar mer och mer mash-ups av en miljon olika idéer på en gång (presenterat i alldeles för många looks). Grunden är alltid idén om Chanel såklart (också den mytologiserad) – tweed, kedjor, den lilla svarta, 2.55-väskan, pärlor och kamelior – och på det lägger han lager av detaljer som tilltalar både svinrika Chanel-tanter, unga societetstjejer, modenördar, stylister, jet-set och modebloggare.

För resort-kollektionen 2013 fastnade jag för hur street-vibben korsas med Marie Antoinette, men också tusen till influenser: kawaii, Comme des Garçons (i många fall en väldigt stor rip-off), manga och flickrums-estetik. (FLICKAN är stor just nu. ett stort jäkla hurra för det!!!!)

Det är svårt att vara sådär överdriven och tuff samtidigt. Men Karl ger det alltid ett försök. Och trots att han inte lyckas hundra procent av gångerna, lämnar han dig med en känsla av att vara förvirrad men övertygad.

Extra ironiskt, som det redan har påpekats, var det att visningen ägde rum på Versailles samma dag som nationen Frankrike valde sin nya, socialdemokratiska, president François Hollande.

Läs förresten mer om Karl här om du inte fått nog. (tror ni redan passerat den gränsen när det gäller Karl?) Han hör verkligen hemma på Versailles, i rollen som en sån där man vill hugga huvudet av men samtidigt älskar just för att i hans skalle saknas allt vanligt vett.

 

Agnes Grefberg Braunerhielm

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
June 2012
M T W T F S S
« May   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930