Mode

Innan haute couturen: Raf Simons vår/sommar 2013

Om Pradas herrkollektion för våren 2013 var unisex och könlös, beskrivs Raf Simons som androgyn och inte utan laddning.

Jag vet inte vad jag kan säga mer än att det är strålande. Men en sammanfattande beskrivning skulle kunna vara att det är en kollektion som kanske ger en sammanflätning mellan Raf Simons egen signatur och vad hans identitet som designer hos Dior kan komma att bli?

Vi ser hans typiska sportiga skrädderi, åtsittande kostymer och shorts, inslag av inspiration från konst (här i form av tryck från konstnären Brian Calvin), samt jackor och tröjor med volym, parat med feminina detaljer som för tankarna till Rafs nya position: rundade jackor och kappor, feminina färger och prints som blommor, skira material och överdelar som närmast ligger couturelika blusar. Slitsen på shortsen kan bara beskrivas som sexiga.

På frågan om han anser kollektionen som androgyn eller tvetydig har Raf Simons svarat:

Nej, jag tror att i det här fallet, för mig, handlar det mer om att försöka göra budskapet tydligt på ett subtilt sätt. Det här handlar om ett allmänt intresse för mode, från herrkläder till damkläder. Sammansmältningen blir något futuristiskt för mig. Men framtiden vet jag inte vad den är, och jag vill inte veta. Så länge jag inte vet, är det en utmaning att ta över den.”

Kanske ger det en indikation inför Raf Simons redan historiska första kollektion för Dior Haute couture nu på måndag. Vi har minsann något fantastiskt att se fram mot …

 

Agnes Grefberg Braunerhielm
  1. sanna writes

    Det där är de mest porriga herrshorts jag sett! Älskar.

    Reply

  2. Sist på att vara sist på bollen men…. | Agnes B writes

    […] Folk kommer vara varma, folk kommer bära shorts, de kommer vara korta, långa, fula, inte fula, Raf Simons kommer fortfarande göra supersensuella shorts med små slitsar i… Det finns kvinnor som bär shorts, det finns män som bär shorts. […]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
June 2012
M T W T F S S
« May   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930