Mode

Det första från Hedi Slimane: den nya loggan

Yves Saint Laurent (som det fortfarande kallar sig på Facebook) postade idag en första bild på det nya namnet och den nya Saint Laurent Paris-loggan. Den första Hedi-designade produkten för Saint Laurent vi får se är således kartonger, som vi kan gissa det ska ligga väskor eller smycken i eller dylikt.

På Facebook är kommentarerna (över 300 stycken hittills) i stort sett totalt hatiska. Alla gråter över sitt förlorade Y, och någon tycker det ser ut som ZARAs logga. Vad säger ni? Kanske är kunderna oroliga att Y:ets laddning på deras tidigare produkter ska gå förlorad. Den där exklusiva dyrhetsstämpeln och tillhörigheten. I mina ögon känns det logiskt att titta på den här logon. Och jag tänker att vad som än hjälper Hedi Slimane att få fram det han vill och samtidigt får sitt godkännande från Pierre Bergé är väldigt, väldigt bra.

Agnes Grefberg Braunerhielm
 1. lovisa writes

  urpsrungsloggan! Tycker den är fin.
  Och så blir jag glad över förändring i modevärlden! Det har varit samma sak om och om igen så jag är bara oerhört nyfiken vad människan hittar på i höst. Folk borde vara glada och omfamna förändring istället.

  Reply

 2. lilo writes

  alltså det känns ju lite naket just för man är så van vid det gamla. Om det är en vanesak så kommer kanske den gamla känns för mycket/se klumpig el stökig ut om några år.
  Men hur ser den “sammanflätade” YSL-loggan ut?

  Förvånar mig inte att du går emot strömmen och tycker precis tvärtom som de flesta andra :)

  Reply

 3. Joel writes

  Ett förtydligande bara, ang både det här och ditt förra blogginlägg. Det är alltså inte modehuset som byter namn utan herrlinjen. Samma sak, om än mindre drastiskt, hände när Stefano Pilato tog över från Hedi — Yves Saint Laurent Rive Gauche blev kort och gott Yves Saint Laurent.
  Vi vet ju redan att man behåller loggan så det här kommer på sin höjd påverka sk “tags” och kartonger.

  Reply

  • Agnes writes to Joel

   Joel och Hans-Greta,
   Då har jag fått helt annan information än ni. Jag har hört (från Saint Laurent Paris) att de ska helt nylansera RTW-linjen, det är alltså hela linjen som nu döps om, och de ska göra om flertalet butiker (främst i Europa) med det nya namnet och ny skyltning. Cassandre-loggan (den med de tre initialerna insnärjda i varandra) kommer dock att behållas på en del produkter, främst smink och parfym (om jag inte misstar mig är det L’Oreal som äger YSLs sminklicens), och jag skulle gissa även på väskor och vissa brandade läderprodukter. Slimane gör alltså om allt från namn till loggan, butiksinredning och skyltning, reklamkampanjerna, inredningen på kontoret och ateljén, ja till och med galgar och kartonger som synes. Vad jag förstår. Dessutom flyttar han designstudion till Los Angeles.

   Reply

 4. Hans-Greta writes

  Kunde inte sagt bättre själv gällande Joel’s inlägg. Agnes du är så jävla inkompetent när det gäller modekunskap, läs på! Dessutom saknar du förmågan att våga kritisera, du bara följer strömmen likt en flod.

  Reply

 5. julius writes

  blir extremt less på typer som hans-greta, (nästan) allt jag kan om mode har jag lärt mig av agnes b!

  Reply

 6. Joel writes

  Vill först och främst placera milliarder mil mellan mig och “Hans-Greta”, hoppas det var underförstått att min inflikning var menad att bidra till diskussion och inte gjord som en plattform åt otrevliga påhopp om inkompetens och mod. Ser inte riktigt tjusningen i att läsa, och framförallt inte att ägna tid åt att kommentera, bloggar som jag inte gillar.

  Så till ämnet:
  Aha, där ser man, då hade jag förstått det hela fel. Undrar om man sökt infallsvinklar för “rebranding” länge eller om Hedi verkligen ingerså stor respekt att han lyckades driva igenom detta på egen hand. Skulle gissa på det tidigare men man vet ju aldrig.
  Vill dock hävda att det ändock finns en viss distinktion mellan RTW-linjen och modehuset som sådant.
  Tänker mig också att det här är ett beslut som välkomnas i större delar hos det faktiska RTW-klientelet där man nog ser den relativt överexponerade YSL-loggan som en dealbreaker snarare än en dealmaker.

  Reply

 7. Lilo writes

  Hehe, true dat! :)

  Aha, men den ska inte ändras då?

  Hans-Greta: tagga ner?

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
July 2012
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031