en av kockarnas hem är ett ölförråd

Det här handlar inte alls om mode, men: Det allra första Johanna sa till mig efter att hon blivit webbchef på Rodeo (på den tiden rodeomagazine.se) var: “Du måste få en blogg. Jag förstår inte varför du inte har det redan.” Det var fem år sedan. Och här sitter jag nu.

Masha startade också sin blogg igen, på Rodeo, då, vi hade även en Gossip girl-klingande blogg som skvallrade om t ex vad som hände på Marc Jacobs-kontoret i New York. Ken Ring bloggade för oss, precis som Annette Kullenberg och Alexandra Dahlström. Kodjo Akolor hade också en blogg men han skrev bara ett blogginlägg. Johanna blev redaktionschef, och efter ett tag sin egen igen.

Sedan en tid har hon jobbat på en restaurang i Malmö. En helt vanlig restaurang, men där ett fruktansvärt utnyttjande av personalen pågår. Jag har bott hos Johanna i Malmö och sett hur hon sliter på – för – den där restaurangen. Och jag vågar inte ens tänka på vilka risker hon tar när hon nu skriver om sitt restaurangjobb i Sydsvenskan. Det enda jag kan säga är att du måste läsa den HÄR texten.

 

Agnes Grefberg Braunerhielm
 1. Anonymous writes

  men assaaa vilken värld lever ni som skriver den här skiten…..det finns mycket värre fall än sa…vakan upp medelklassen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply

 2. Anonymous writes

  vet inte hur jag ska reagera pa den här artikeln…det första alldeles för lang och jag förstar inte vad problemet ar…det finns mycket värre fall i stora fina sverige än att jobba svart pa en restaurang….

  Reply

 3. Agnes R writes

  Men anonyma idioter! Skäms! Vilket outsägligt lidande lever NI i eftersom ni inte tycker att det är ett problem att folk arbetar dygnet runt, sover i en brandfarlig källare, har cirka noll rättigheter och får en lön under minimumnivån? Om jag levde som kockarna i berättelsen skulle jag känna att mitt liv inte var värt ett piss.

  Och ps. bilden jobbar du som tidningsbud? Det gör jag just nu. Det är inte jätteskoj.

  Reply

 4. T writes

  Det finns alltid folk som har det värre, det gör inte detta mindre hemskt för den sakens skull.
  Jättebra artikel och grym blogg. Älskar att det alltid är så blandat innehåll,

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
July 2012
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031