SOMMAR

Igår, som nog var sommarens varmaste soligaste dag, stirrade jag och Margret på varandra i panik på kontoret (Rodeo och Nöjesguiden har ju ett kärleksfullt kontorskulboskap). Vi började maila frågor till en gemensam sommarenkät för bloggen. Amat är också på. Säger han. LÄS DERAS!
Hej hej och gla sommar!

Var tillbringar du sommaren? I Stockholms staden. Men jag hoppas, HOPPAS att åka till Växjö och hälsa på min ros Benjamin, OCH åka till Berlin den 29:e juli. Bästa Staffan spelar på Berghain.

Med vem? Vårt lilla barn vi har i kylen på kontoret?

Vilken låt är du besatt av i sommar? Frank Ocean - Sweet Life. Yes.

Vem ser du helst på Allsången (LOL!)? Lulz, det går fortfarande? Jag förtränger allt som påminner om att Lasse Berghagen finns. Men ok nu när jag kollat var det ju mest killar. Men Lasse Stefanz? För det känns äkta. Jag läser att Erik Hassle vägrade sjunga allsång i Allsången. Vilken rebell.

Berätta vad du gör en solig och varm sommardag på semester. Egentligen är nog sola det tråkigaste som finns, men om det finns en bra plats vid ett bra hav eller sjö ligger jag där. Omgärdad av vännerna vilka jag knappt förtjänar, eller böcker och tidningar (i skuggan).

Berätta vad du gör en sjukt regnig sommardag. Åh, detta gillar jag, i alla fall om man är någonstans inomhus där man kan titta ut på natur och på regnet. Då gör jag det, sedan läser jag lite. Lagar middag och serverar kaffe om någon kaffekäring kommer förbi.

Vem ser du fram emot att träffa i sommar? Min ros som har flytt till Småland.

Gillar du att sola? Bada? Bada är fortfarande kul, men vid denna ålder bara när det är befogat, typ om jag är varm eller om det är allmänt härligt ute. Att ligga och sola själv är astråkigt. Det skulle jag klara max en halvtimme.

Vilken är din bästa: sommardrink/dryck? Kalla drickor i alla dess former är så himla gott. Och nyligen så köpte min kompis litchilikör som man droppade i skumpa för drinken “Litchikyss”, tydligen. Det var gott.

Beskriv din sommarlook: Som vanligt önskar man att man hade en annan garderob. Men det går ju inte. Min (sommmar?)stil är typ luftiga byxor eller baggy jeans, och stora skjortor. Jag försöker nog sno från Fran Liebowitz. Men det går ju sådär som alla förstår. En grej jag dock ej fattar är sådana som slutar att sminka sig på sommaren. Jag kommer aldrig sluta att sminka mig. Hör ni det.

Hallå! Du har ju köpt en slokhatt! Hur bär man upp en sån? Det är ju Margret som har denna, och henne frågan är riktad till, för jag desperat till veta, så jag svarar på det här i stället:
3 böcker du kommer (försöka) läsa i sommar: Fan, jag vill läsa allt hela tiden. Men. Tingen av Georges Perec, Den bästa av världar av Ulf Danielsson, och Judy Chicagos Beyond the Flower, vill jag läsa NU. Och Lawen Mohtadis kommande biografi över Katarina Taikon.

Efter hur lång tid känner du att du lämnar landet och e redo för att vara tillbaka i stan? Jag lämnar aldrig stan! Skulle jag göra det skulle jag aldrig komma tillbaka.

Kommer du vara med på Pride?? OF COURSE vad tror du om mig. Detta är viktigt.

Berätta nåt sjukt sommarminne. En gång, och det här var för tretton år sedan, band jag fast min hund vid en äng. Vi var långt ute på landet men han var så galen att han skulle sprungit bort på tre sekunder den där hunden, utan koppel. Vi var tvungna att ha honom i det. Han var snäll, men galen. I vilket fall fick han syn på ett par får. Han blev tokig, trasslade in sig själv och sin SVANS i det långa kopplet (det var mer en lina) och drog åt, som det psyko han var. Han kapade – helt själv – sin egen svans. Och märkte det inte ens förens vi var hos veterinären ett par timmar senare. Då börjande han stortjuta.
Det mest hjärtskärande i det hela var när jag skulle lossa honom ur kopplet, och han blev så glad att se mig, och viftade på svansen så blodet sprätte överallt.

Finns det någon downside med sommaren? Ja. Ibland när det är varmt, ljust och soligt och det inte alls reflekterar ens inre. Då får jag panik.

Vilka festivaler kommer du upplevt när sommaren är slut? Jag önskar att jag hade kunnat åka till Gagnef, men det gick inte. Nu hoppas jag på Way out west.

Använder du spf? Isåfall: vilken faktor? Gud ja. Jag är spf master. Om jag ska sola börjar jag med 50. Min hud är genomskinlig. Sedan kanske jag trappar ner till 30. Jag gillar solbränd hud, tro mig, men inte så mycket att jag vill förstöra den. Och jag har inget tålamod till att sola ändå.

Kan du tända en grill? Vad har du helst på grillen? Hm, jag tror det? Nä. Kanske inte. Men jag grillar helst grönsaker, typ, zucchini, majs, blomkål, palsternacka (ja det är godare än va man tror), osv, svamp, samt tofu (grilla den hel, som en filé) och sojakorv från Wheaty (veganwurst chorizo). Mmmm!

Är det lättare att älska sig själv på sommaren? Jag tror att många har lättare att älska sig själva mer passionerat på sommaren, och när du älskar dig själv kan du verkligen älska andra. Då får också omgivningen lättare att älska sig själv. Och så vidare. Det är som den där filmen med han det oscarsnominerade skådespelarbarnet och Kevin Spacey.

BONUS – Sommarbilder!

 

Agnes Grefberg Braunerhielm
  1. Sascha writes

    <3

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
July 2012
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031