Mode

En Rossellini-post

Idag fortsätter semesterbloggen: jag tänkte citera lite Isabella Rossellini, hon hade ju den där lunchen med Vanessa Friedman (fast hon valde brunch! he he) i fredags.

Och hon berättar om livet som ikon:

“You have to be a fantasy, which you can never be, so you always feel depressed. To be an icon is a big job — it’s beyond acting. And sometimes it pays and sometimes it doesn’t. I remember when we were doing Blue Velvet [1986], Dennis Hopper was just out of rehab. We hadn’t seen him in a very long time, and we all said, ‘Oh, it’s so great to see you, you are such an icon,’ and he said, ‘Icon, icon: who will pay my bills?’”

” ‘Hah,’ she snorts, putting some buttered bread in her mouth as her omelette arrives. ‘They [non-butter people, I’m guessing] said my career was over at 27.’ Up to that time her career had largely amounted to a few minor roles in movies and television, including a small part in her mother’s film A Matter of Time (1976). In truth, however, it had just begun.”

Men jag vet inte om intervjun/porträttet är så läsvärt ändå. Så tråkigt att Vanessa Friedman känner sig tvingad att påpeka dels att Isabella Rossellini har rynkor (eller snarare valt att behålla dem), dels att hon “växt på mellangärdet”, och: att hon äter bröd med smör?? Men svaret på gåtan varför det känns nödvändigt för henne att ta med just det i beskrivningen av Isabella Rossellini är väl rätt sorglig.

Bilder: Från i februari när Isabella Rossellini var juryordförande under Berlins 61:a Filmfestival. /All over press.

Agnes Grefberg Braunerhielm
 1. Erika writes

  Hon är en fantastiskt vacker kvinna för att hon har rynkor och brer smör på brödet. Om jag kunde vara en miljondels så som hon hade jag varit jävligt nöjd.

  Reply

 2. Agnes writes

  Åh bilderna alltså! Vilken jävla pondus! Älskar Isabella, hon är boss.

  Och ja herregud, det förstör så mycket det där små nålsticken även om det är förklätt i ett MENHONBRYRSIGINTEGUSÅBEFRIANDE så är det bara missunnsamt normativt tänkande om hur man ska föra sig som (känd) kvinna.

  Reply

 3. Ulla-Marie writes

  Älska Isabella!

  Reply

 4. Ulla-Marie writes

  Kände att jag var tvungen att återvända till Isabella … Funderade på detta inlägg under lunchen och jag tänker att Isabellas storhet verkligen aldrig har berott på trendkänslighet. Tror ej heller att jag har reflekterat över hennes kropp eller eventuella rynkor. Isabella Rossellini har åtminstone jag gillat (skarpt) pga att hon ser smart ut, är härlit o-klyschig i intervjuer och är på nåt sätt beyond beautiful varpå kommentarer från journalisten om ett ökat midjeomfång gör journalisten i fråga till en stor förlorare i sammanhanget.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
August 2012
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031