Mode

Och samtidigt i Tokyo

I Tokyos Harajuku-kvarter ordnas tydligen sedan något år tillbaka en modemarsch, Harajuku Fashion walk. Samordnare är Kuma “Party Baby” Miki, som sedan ett tag också fungerat som en form av knytpunkt och portalfigur för den levande Harajuku-stilen.

Det verkar inte finnas några marknadskrafter involverade i deras modemarsch. De verkar göra det för att ha kul, för att främja kreativitet och framhålla rätten att få uttrycka sig och utveckla sig själva. Samtidigt vill de också visa vad Harajuku betyder för dem, långt från turistböcker och shoppingguider.

Jag försöker föreställa mig om det skulle kunna utspelas något liknande i Sverige. En samlingspunkt kring mode (ej för branschfolk) som på samma sätt inte handlar om marknad eller avundsjuka utan kreativitet. Vad tror ni?

Förresten är det roligt att kolla japanska streetstylebloggar i allmänhet, och följa hur japanskt gatumode inspirerar och influerar modehusen i Paris och vice versa (i alla fall de mest moderna modehusen).

Här märks väl ändå ett tydligt Givenchy-utbyte mellan Riccardo Tiscis höstvisning för 2012/2013, och hur designern Kouhei (hans märke heter 4Jigen) klär sig, när han fasnat på streetstylebild i Tokyo.

Agnes Grefberg Braunerhielm

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
August 2012
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031