Mode

PARIS SS13: GALLIANO SYNS I PARIS (tja, typ)

Under modeveckan pratar Paris såklart om John Galliano. Vad som hänt med honom och han har för sig nu? Är han frisk och vad kommer bli hans nästa steg? Och det där Elsa Schiaparelli-ryktet envisas med att ligga kvar.

På gatorna här i Paris ser jag emellertid honom lite här och där.

Någon gatukonstnär har nämligen placerat ut Galliano-stenciler över hela stan. Lägg även märke till Davidsstjärnan där Dior-namnet placerats. På bilden ovan är det bortskrapat men jag har också sett Galliano-stenciler där de målat på honom märket på bröstet, precis som Hitler-tyskland tvingade den judiska befolkningen att bära det. Bredvid skrivs reklam ut för sidan art2street.com (som ej funkar?). Ironiskt är det kanske eftersom Galliano ju en gång gjort sig känd för sina grafitti-mönster.

Det finns väl inget mer att säga om det, än att det är gatukonst. En sammanfattning och ett verkligt meme som med precision och obehag är inristat i vår tids medvetande. Kommer det bli omöjligt att tvätta bort?

 

Agnes Grefberg Braunerhielm

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
October 2012
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031