Mode

Saint Laurent Paris första nya butik

Vi har redan sett den nya hemsidan, och den nya kampanjen för SS13 (fotad av Hedi själv såklart och med Anja Rubik som modell, jag har alltid tyckt hennes look är “dödskalle”). Nu har Hedi Slimane också öppnat sin första butik för Saint Laurent Paris (bilderna ovan). Shanghai är platsen, men enligt dagens recept kommer nog alla butiker över hela världen se lika dana ut.

Varför är jag intresserad? Jag tänker mig här att man behöver ta del av alla delar av Hedi Slimanes nya “värld” för Saint Laurent Paris för att förstå helheten och vart han vill ta huset. Han har ju fullkomligt utraderat vad företrädarna lämnat efter sig i designväg (förutom Yves själv alltså). På den nya hemsidan finns inte ett spår av Stefano Pilati eller Tom Ford. Hedi har börjat om som om de aldrig funnits. Troligtvis enda vägen när man tar över ett så historiskt hus.

Så, svart och vit marmor, speglar, guld, glas och tunna lysrör. Gifter sig Hedi Slimanes råa men dyra rockstil väl med YSL’s arv? Jag kan faktiskt tänka mig att en Yves Saint Laurent-inredd butik av en ung Yves av idag skulle se ut precis så här.

I en annan jämförelse vill jag ändå påstå att Hedi kommer få svårt att nå upp till samma känsla av älskvärdhet som Yves själv osade. Kvinnor samlades runt Yves Saint Laurent och älskade gemenskapen i att älska honom. Något man tidvis kände med både Tom Ford och Stefano Pilati men inte jämförelsevis på samma nivå. Kommer Hedi Slimane nå dit?

Dåtida Yves och nutida Hedi.

Agnes Grefberg Braunerhielm
  1. Ulla-Marie writes

    Vi fortsätter att uppskatta dina analyser och älskar (eller älsker som det heter i byn) bilden på Yves ju!

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
October 2012
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031