Mode

….

 

Ursäkta

…??!?!?

 

Det här är Karlie Kloss under “Thanksgiving”-delen av Victoria’s Secrets visning förra veckan.

Jag trodde aldrig att hatet mot Victoria’s Secrets…..”mode”…..shower…. kunde anta högre proportioner.

Men tydligen. THEY WENT THERE.

Så här i efterhand har dock samtliga inblandade insett allvaret i det otroligt taffliga i att återskapa översexualiserade representationer av amerikansk ursprungsbefolkning. För att sälja nån billig leopardtrosa. Det kommer inte hända igen. Karlie Kloss i den där skruden kommer också klippas bort ur i tv-sändningen av visningen som ska sändas nån gång snart (och drar typ en kvarts miljard tittare). Thank god.

Så. Kan vi hoppas att de därmed kommer sluta att även återskapa översexualiserade representationer av, jag vet inte, kvinnor i allmänhet till nästa år?? Skojar. Jag skulle nog satsa mina pengar på att det snarare blir mer cirkus, mer slängkyssar och mer änglavingar (och revben).

PS,

Någon som minns Victoria’s Secret ~ circa 1997? De gamla visningsbilderna påminner om att det finns grader i helvetet. Otroligt hur ens öga anpassar sig.

Laetitia Casta på Victoria’s Secret-visningen 1997. Då förstod man att det inte behövdes en extra cirkus.

Ett litet vykort till dagens VS från Native Appropriations.

Agnes Grefberg Braunerhielm
 1. Ulla-Marie writes

  Du har så rätt … och jag käner mig liksom lite skyldig eftersom jag är en av dem som sitter och gapar och tycker att deras shower är vackra (och verkligen urfjantiga!). Deras bmi är med all säkerhet på tok för lågt och som du skriver – läskigt att vi vänjer oss. De flesta jag umgås med läser inga modetidningar och när nån av dem bläddrar i mina brukar de alltid kommentera vad smala alla är. Jag ser det knappt, men blir då påmind. Borde försöka att inte sitta och googla de där Victoria Secrets-bilderna.

  Reply

 2. D writes

  Och -97 ÅT modellerna

  Reply

 3. Edith writes

  Väl talat… Fy fan vilket förolämpning. Finns det något mindre sexigt än idioti och ignorans!? Det kunde VS sannerligen fundera på istället för att minska på tygmängden varje år.

  Reply

 4. Sune writes

  Och jag som trodde upprördheten handlade om den anorektiska modellen.

  Reply

 5. annahita writes

  all kinds of wrong.

  Reply

 6. Alida writes

  Jag fattar inte vykortet…blir kvinnor våldtagna för att de har sexiga underkläder?

  Reply

  • Agnes Braunerhielm writes to Alida

   Alida: En sexualiserad bild av native americans är en stor och svår stereopyp i Usa…tänk motsvarigheten till blackface. En framställning som hängt med sedan 1800-talet. Och uppenbarligen leder det till att bland kvinnor utsatta för sexuella trakasserier/övergrepp så är indiankvinnor överrepresenterade i statistiken (procentuellt sett). Stereotypa framställningar av folkgrupper är något Usa i vanliga fall är väldigt medvetna om och noga med att undvika, med tanke på historien.

   Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
November 2012
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930