Mode

Kvinnlig manlig modell

Casey Legler är namnet på den första kvinnan att bli signad modell på Ford Models men.

Efter att Australiens stolthet Andrej Pejic fortsätter göra succé som både manlig och kvinnlig – men mest kvinnlig – modell var det här något vi bara väntat på.

I en fantastisk videointervju med TIME (som jag nu spelat kanske femton gånger) berättas det dessutom att hon inte bara är eftertraktad som manlig modell – hon är också grym på att bära upp klänning och klackar. Något hon lärt sig från de bästa: sina queen friends.

Samtidigt släpper Hedi Slimane sin första herrkampanj för Saint Laurent Paris. Modell är dock Saskia de Brauw, i vanliga fall signad på Viva women’s board. Plaggen kan just nu förbeställas för både dam och herr. Lite som när han gjorde Dior Homme.

Agnes Grefberg Braunerhielm
 1. Gustav writes

  Härmis!!

  Reply

 2. champagne writes

  sjukt intressant! tack för att du skrev om detta

  Reply

 3. Madeleine writes

  Herregud… Okej. Som Svensk tidning som Rodeo är så har jag verkligen INTE försått varför ingen har lagt märke till ERIKA LINDER i Sverige. Som har jobbat som herrmodell och tjejmodell LÅNGT före 35 åriga Casey.

  Erika Linder är signad med NEXT models worldwide och har jobbat överallt och är upplagd på både women’s och men’s board. Har jobbat med David Sims, Cass Bird, Andreas Larsson, Stephen Ward, Ryan McGinley.. Ja you name it!

  Hon har även plåtats med ANDREJ PEJIC tidigare i år och med Victoria’s Secret modellen Candice Swanepoel, där även Casey var med. Men fortfarande. Erika är 22 år. Från Stockholm. Känd som f-a-n i LA. Är upplagd på både tjej och kill. Är 100 gånger snyggare än Casey. Är lika snygg som kille och som tjej. Hon gjorde en plåtning för Candy magazine som en ung Leonardo DiCaprio, vilket är hur grymt som helst. Kolla in Erika Linder och skriv om en “NY” cool svenskmodell. Tror hon har hållt på i över 2 år med modellandet men i Sverige har ingen riktigt fått upp ögonen för henne än. Hon jobbar mest i LA, NY och London tror jag.

  Reply

 4. Valentin writes

  Erika Linder var den första kvinnan att bli signad på men’s board hos NEXT models i Los Angeles och hon har gjort flertal storie som herrmodell men eftersom att hon sagt att hon inte “bara” vill göra herrmode eller dammode så kör hon på båda.

  Hon har även jobbat med Andrej Pejic (dem är goda vänner dessutom) och det var 2 st “herrmodeller” på Cass Birds plåtning med Candice Swanepoel, då ovanstående Casey och Erika var delaktiga.

  Sjukt att hon påstår sig vara den “första” då hennes sk vän Erika redan har gjort det i 2 års tid?

  Reply

 5. Madeleine writes

  Åh kan ni inte göra en intervju med Erika Linder då? Googlade precis henne och hon verkar ju ganska stor inom modet. Skulle vara kul att läsa en svensk intervju med henne då hon bara gjort utländska. :)

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
November 2012
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930