Mode

Historien bakom: Nastassja Kinski and The Serpent

Det finns vissa bilder som ett sätt eller annat når ikonstatus i ett form av kollektivt medvetande. Richard Avedons bild av Nastassja Kinski och en orm är en av dem.

Dagens WWD skriver om Fern Mellis intervju med den legendariska stylisten och redaktören Polly Allen Mellen, som också råkar vara hon som jobbade med Avedon på majoriteten av hans plåtningar. Och hon berättar hur bilden kom till:

 

“We did some pictures that were interesting, not great. I went to her dressing room and asked if she had any favorite pets. She said, ‘Yes, I love snakes.’ I asked her if she would want to do a picture with a snake and she said that would really interest her. I ran down and got Dick [Avedon], and we called an animal trainer who brought the snake. She held it and I could tell she was really fascinated and turned on by it. Holding this snake, I mean, you can’t believe it. It is so very seductive. Dick asked her if she would lie down and be nude with the snake. The snake wound up her body very slowly. Nobody was telling it what to do. I could hardly believe what I was seeing. When the snake got to her ear, he kissed her and put out his tongue. Then the shoot was over and I was crying.”

 

Nyligen hade en dokumentär om Vogues moderedaktörer premiär på HBO i Usa: In Vogue: The Editor’s Eye. Troligtvis skapad i kölvattnet där Grace Coddington blev The september issues riktiga stjärna. Jag har inte sett den här nya dokumentären men nu blev jag intresserad av att få fatt i den. Den återkommande känslan med amerikanska Vogue är väl, ju, att den känns som en väldigt falsk produkt. Men när redaktörer som Grace Coddington och Polly Mellen (som fyllt 88!) får synas lite extra så hjälper det att rucka på den bilden.

 

Agnes Grefberg Braunerhielm
  1. Ulla-Marie writes

    Magnetiska Grace Coddington! Grace i all ära – jag är nyfiken på dig ms Agnes B. Har nyligen påbörjat en prenumeration på Styleby och nu var det återigen ett fantastiskt reportage av dig. Du vet så jäddra mycket! Tack hörrö. Finns det, eller finns det planer på ett gigantiskt reportage om dig i nån tidning?

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Agnes B

Agnes Grefberg Braunerhielm bloggar på rodeo.net om mode och är tillsammans med Elin Unnes chefredaktör för magasinet Rodeo.

Kontakta Agnes på: agnes@rodeo.net.

Editor-in-chief at Rodeo magazine. Contact: agnes@rodeo.net

Kalenderarkiv
December 2012
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31