Inspiration, Skönhet

Bumble&Bumble

 

 

 

 

 

 

Vänner! Jag har skrivit om min hårrutin tidigare här på Rodeo, då använde jag främst produkter från Mixed Chics. Ett märke som jag kan rekommendera om du har möjlighet att köpa in produkterna i USA, eller har nån gosig kompis som vart på sitt livs resa i NYC typ (funnit sig själv, blivit cool världsmedborgare…du vet) om DEN kompisen kan tänka sig att köpa med lite grejer från Mixed Chics så absolut. Däremot tycker jag själv att Mixed Chics är lite väl dyrt att köpa här hemma i Svea.

Hur som helst, dags för en ny hårrutin special asap. Jag har testat Bumble & Bumble’s nya hårlinje speciellt för lockigt hår. Bb Curl that is! Återkommer asap med en recension och allmänna hårtips. Tills vidare får du en liten teaser här nedan, du ser ju att B&B hade ett ganska najs resultat va?? <3

Skärmavbild 2016-05-16 kl. 13.00.35

amiethekid
Promotion

Inspiration, Kultur, Livsstil, Musik, Podd, RASERIET, Recension

RASERIET

Skärmavbild 2016-05-16 kl. 12.51.54

 

“Vad är grejen med att INGEN pratar om Henok Achido vs Adam Tensta? Amie och Fanna tänker iaf inte sitta tysta när svensk hiphop äntligen serverar en god BEEF. Och så är allas favoritsegment MOVE BITCH tillbaka. Inga mindre än superpodden Menage A Tugg hjälper till att svara på frågor om mack mode på Håkan Hellström, Beckys och rasifierade bröder, för det är väll ingen skillnad. Eller? 
Och så ges galen respekt och kärlek till Tess Asplund. Veckans jävla hjälte!”

amiethekid

Inspiration, Krönika, Kultur, Livsstil, Musik, Nyheter, Podd, Politik/samhälle, RASERIET, Recension, självbild, Skönhet

GOSKLUBBEN <3 LEMONAD

Sainabou Chune, Pamela Nakabaale, Rosemary Longdon-Hughes, Seinabo Sey, Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby aka GOSKLUBBEN (minus Malidza och Klara. Våra internationella systrar) har sett LEMONADE. Såklart. Detta krävde ett extrainsatt avsnitt av RASERIET. Världen har förändrats igen. Beyonce är allt.

“När senast fick en svart kvinna uttrycka hämndlystenhet, ge form åt depression, härska, söndra, gå sönder och plocka ihop sig själv i en timmes lång fantastiskt fotad film?! Svarta kvinnor i alla roller. Starkast och svagast. Mänskligt. Samtidigt helt jävla omänskligt. Beyonce är allt. Lemonade är life. Gosklubben Recenserar.”

Skärmavbild 2016-04-24 kl. 23.03.25

 

amiethekid

Beauty Insider, Skönhet

Sainabou Chune tho

Blessings on blessings när alla ens vänner är highkey genier inom alla livets viktigaste fält. Ett gott exempel på detta är finaste Sainabou Chune aka superstar hairdresser. Förra året tog hon hem statyetten som International Hair Stylist Of The Year på Black Beauty/Sensationnel Hair Awards. Se hennes arbete här på Mikas, där hon är utsedd till New Talent! Hon är helt enkelt bäst! Se här hur fint hon fixade mitt hår i helgen? Så fint! <3

Flätor3

Flätor

Flätor2

Tack Chunie!!!

Mer av hennes arbete här <—–

Skärmavbild 2016-04-18 kl. 12.16.36

Skärmavbild 2016-04-18 kl. 12.15.38

Vacker som en dag!

amiethekid

Inspiration, Kultur, Livsstil, Perspektiv, Podd, Politik/samhälle, RASERIET, självbild

RASERIET

Mina älskade vänner. Er favoritpodd är tillbaka. Låt mig ej citera livets våta dröm Bryson Tiller och skriva “back and I’m better” pga detta avsnitt har riktigt lowkey skandalös kvalitet. Ljudnörd som jag är så ÄLSKAR jag att RASERIET vanligtvis håller riktigt hög standard med studioljudet från Rodeostudion. Detta avsnitt är dock inspelat hemma vid mitt köksbord. Lite hipster DIY stylee sådär. Hoppas ni kan leva med det! KÖR VI

 

 

“Queen of CA Miss Rachel Dolezal is back, feminismens okrönte konung Lamotte fortsätter att regera och Amie och Fanna är båda är så torra att de håller på att krackelera. Raseriet är tillbaka och det är fett real. Too real kanske, men vi hörde att DIY va inne. Peace”

 

Skärmavbild 2016-04-18 kl. 11.52.07

amiethekid

Kultur, Nyheter, självbild

Rihanna Documentary in the making!

Goda nyheter mina älskade Rihanna lovers där ute! I just detta NU är en Rihanna-dokumentär in the making! Dokumentären, som regisseras av Peter Berg, lovar att ge tittaren en “unfiltered look into Rihanna’s life and how she’s ascended to become a global icon.” Aaaasså hur fantastiskt?! Trots att jag har haft Rihanna i mitt liv i typ elva år, åtta album, tusen magiska bilder och videos så känns hon fortfarande mystiskt för mig. Hon är lixom så verklig i sin overklighet? Så mycket tjejkompis i sin totala ikonstatus. Hon är ba så för evigt down hur jävla världskänd hon än är. Wow. Det är inte första gången jag skriver kärleksförklaringar till Rih. Och absolut inte sista, va så säker på det. 

werk

Jag hoppas, och vågar tro, att dokumentären blir helt otrolig. Att man får komma lite närmre människan, utan att känna sig påträngande. Att dokumentären blir en av mina favorit-musik-dokumentärer tillsammans med “Amy”om Amy Winehouse “What happened, Miss Simone?” om legenden Nina Simone. Lite oklart exakt när dokumentären kommer, men ingen lär väll missa när den är ute. Jag kommer iaf bombardera mitt och ditt liv när tiden är inne! Asså ouuuff Rihanna! För alltid next level extra <3

 

amiethekid

Musik, Nyheter

Nadia Rose boo

Eh hejjj!! På fredag spelar jag på en skitgosig fest. Jag plus massa andra feta djs och liveakter. Mer info om festen hittar du nedan MEN låt mig presentera Nadia Rose. Nadia Rose!!! Hon kör live på fredag. Ok?! Ok! Återkommer med mer info men kolla den här videon asap bara. Plenty info ba sådär:

 

FLYER TEXTER BOYS NIGHTVISION

amiethekid

Inspiration, Kultur, Livsstil, Podd, Politik/samhälle, RASERIET

RASERIET

Senaste avsnittet av RASERIET – Podden med Amie och Fanna! Klicka direkt här, eller lyssna i itunes, A-cast eller typ ja, där du lyssnar på dina älsklingspoddar helt enkelt!! OCH glöm inte att du kan vara hur medskapande som helst, skicka frågor eller dina åsikter till raserietpodden@gmail.com, så svarar vi asap i podden <3 kärlek

“Fanna och Amie analyserar ordet “brun” samt kommer med exempel på hur dom upplever light skin privilege. Samtidigt så gör WayOutWest bort sig svennetöntstyle och vita feminister har fortfarande svårt att acceptera Pro Black Movement vilket leder till veckans raseri!”

amiethekid

Inspiration, Kultur, Livsstil, Podd, Politik/samhälle, RASERIET

RASERIET

YOOOOOO!!! Ett gott avsnitt nr 11 från RASERIET up in this <3 <3 <3

 

“Amie är inte längre kartongfärgad men har värk i hela kroppen. Fanna berättar om sin värsting till mamma och lyssnarfrågan “hur får jag bruna vänner?” besvaras.”

amiethekid

Podd, Politik/samhälle, RASERIET

RASERIET

“Vem ska jag ringa? Polisen va ju redan där, det var ju dom som slog.” Amie vaknar på morgonen av ett högljutt bråk som visar sig vara ett våldsamt polisingripande. Knytnävslag i magen och en påse över huvudet. Om du grips av polis är det aldrig en fördel att vara en svart man eller en brun kvinna. Hör ljuden från gripandet och Amie och Fannas reflektioner.

amiethekid
Amie The Kid
Amie Bramme Sey
Selfiemade TV- och radiojournalist samt livsguru. Smider planer om att riva Babylon. Får mitt liv från Hotline Bling-pink och djupa samtal om ytliga saker så som lockigt hår, kurviga kroppar och nagellack.
Instagram: amiethekid
Instagram: