Tänkte säga

Om två dagar, på tisdag, hoppar jag och Anna på bussen till Köpenhamn. Där har vi två timmar innan nattåget går till Prag. Där börjar resan. Och sedan har vi exakt 17 dagar på oss att ta oss till Istanbul, där Anna flyger hem för att jobba. Jag fortsätter tio dagar till, upp genom Europa, för att tillslut komma hem till Göteborg.

Det var i torsdags som Anna bestämde sig för att jo, jag vill med på din resa (som tills dess egentligen bara var en lös idé om något jag ville/skulle göra). Några timmar senare, satt vi vid matbordet för att “planera”. Alltså: vi tittade på Europakartan, tittade på varandra och bara skrattade. Morgonen efter möttes vi på centralen och köpte Interrailpass.

Nu sitter jag på samma stol vid matbordet och bläddrar i ny guidebok om östra Europa. Det regnar utanför. Och vi ska ut och resa!

PS. Du som sitter på tips och erfarenheter om tågluffning generellt, eller har något stopp, ställe, hostel som vi bara inte får missa: kommentera gärna, eller släng iväg en rad till amy at rodeo.net. Privata tips är ju guld värda, som ni säkert vet!

Amy Rudbäck
 1. Anna writes

  Fy tusan vad roligt!! Blir sjukt sugen på att tåga neråt på min semester nu.

 2. Amy Rudbäck writes to Anna

  Ja men gör’t! :)

 3. Linnea writes

  Jag säger bara BUDAPEST! En himla fantastisk stad med spännande små gator och gårdar med affärer. Sen tyckte jag Sarajevo var otroligt vackert, inte mycket shopping. Men en underbar utsikt om man tar sig till rätt ställe.

 4. Lisa writes

  Åh, vad kul! Tågluffade en månad när jag var 18. Då var vi tre tjejer med en mobiltelefon. Jag vaknade efter en nattresa i en kupé och när jag skulle gå upp och kissa var resten av tåget borta. De hade tydligen kopplat isär tågen på natten. Jag hamnade på en station i Basel och hade inte någon aning om var resten var. Satt fem timmar i en park innan de nådde mig på mobilen… :)
  Sen gjorde vi alla fel som går. Sov på stationsgolv för att snåla på boende etc.
  Men allt gick bra och jag ångrar inte en minut av resan.

  Minns att jag efteråt skrev upp en bra-att-ha-lista, men eftersom detta är 14 år sedan är den tyvärr borta. Men försöker komma ihåg några grejer. (då hade man ingen tillgång till internet och musiken fanns på kassett så det är rätt mycket smidigare idag med kartor, ordböcker etc så det skippar jag, men några grejer):

  plåster
  salt – bra att ha om man fixar eget käk
  tvättmedel
  solskydd
  anteckningsbok
  adaptrar för laddare
  regnjacka
  ficklampa
  korkskruv
  liten kniv
  pennor
  en stor halsduk som går att ha som filt/täcke
  något extra fint att ha på sig till speciella tillfällen, typ tunn klänning
  desinfektion
  en bra bok (helst flera, men man kan ju köpa på vägen, allt som tar plats är av ondo)

  Det är vad jag kommer på nu! Lycka till och ha det FANTASTISKT!
  /L

 5. Amy Rudbäck writes to Linnea

  Linnea: Budapest är solklart stopp på resan! Var där i våras och blev lite kär :) Sarajevo, vad spännande!

 6. Amy Rudbäck writes to Lisa

  Lisa: haha Lisa, vilken berättelse! Hoppas inte vi hamnar där… Men kanske det som är charmen? Angående packningslistan har jag nästan lyckats pricka alla utom korkskruven, tvättmedlet och kniven(?) (hade åkt innan denna kommentar). Men bra tips inför nästa – eller till andra! TACK ska du ha, det ska vi ha!

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion