Snabba Frågor till Soulland

Danska menswear märket Soulland var nyligen i New York, mest för att jobba men det fanns även lite tid till att roa sig. Vi ställde några frågor till Soullands grundare, Silas, om vad han hade för sig i New York och om vad som händer i sommar.

Berätta lite om Soulland.

Soulland är ett menswear märke från Köpenhamn som jag grundade 2002, när jag bara var 17. Vi, jag och mitt skateboard crew, började med att trycka T-shirts, men sen dess har Soulland utvecklats en hel del. Idag ligger vår fokus på att skapa ett klassiskt menswearmode som fortfarande känns samtida och nytt.

Ni var i New York för ett tag sedan, hur var det där?

New York var underbart! Stan har en så speciell vibe/känsla som ger dig en massa energi. Jag har varit där en massa gånger men varje gång jag åker dit känns det som om jag är där för första gången jag blir alltid så upprymd av att vara i New York att jag bara går runt med ett stort leende på läpparna. Jag känner mig väldigt privilegierad för att jag så ofta har haft anledning att åka dit. Den här gången var jag ju där pga av jobb och det var väldigt mycket att göra hela tiden, men det var fortfarande härligt att vara där. Vädret var också väldigt bra, jämfört med hur det har varit i Danmark än så länge i sommar.

Soulland i New York

Varför var ni där?

Vi var en av en handful olika Skandinaviska designers som blivit inbjudna av VMan för att vara en del av en fest/modevsining samt ett PR event för skandinaviskt mode som var en del av firandet av VMans Skandinaviska nummer.

I vanliga fall brukar denna typ av PR tricks inte funka men i det här fallet så gjorde det verkligen det. Jag tror att eftersom VMan och V magazine stod bakom det så blev det intressant för den viktiga pressen att dyka upp, vilket var väldigt positivt.

Soulland i New York

Kan ni känna att det finns en förutfattad mening om skandinaviskt mode,  i och med den hype som har byggts upp runt det?

Förutom att vara en del av hela ”V-grejen” så hade vi en hel del möten med olika agenturer och med press när vi var där. Jag frågade faktiskt alltid dem om vad de tycker om Skandinaviskt mode och om de tycker att hypen är berättigad. Och folk var generellt mycket mer positiva än vad jag hade förväntat mig. Det känns som om hypen just håller på att börja växa där borta så jag tror att det kommer att bli jättespännande att följa hur Skandinavist mode utvecklas i USA inom de närmsta åren. Jämfört med andra marknader känner man en sådan tydlig optimism där.

Soulland i New York

Vad gjorde när ni inte jobbade?

Vi drack drinkar på hustak och bara vandrade runt i stan (en riktig New York-klassiker). Vi hade inte tid till så mycket annat. Men jag tror att mitt starkaste minne från resan är när jag stötte på Paris Hilton i Condé Nast byggnaden, eller hon var på väg ut när vi var på väg in, så jag vet inte om det räknas…men det var häftigt att se Paris.

Soulland i New York

Upptäckte ni några nya ställen, eller besökte ni några gamla favoriter när ni var där?

Jag gillar ”Lit Lounge” väldigt mycket, det är ett bra ställe att bli full och ha kul på, ingen ”bullshit” bara öl och Jägermeister.

Vi åt lunch på ”Go Go Dim Sum” i Chinatown, både billigt och gott. Åh, och sake baren ”Decibel” i East Village och, självklart, att se solnedgången från takvåningen på Thompson Hotel är otroligt.

Soulland i New York

Vad ska ni göra i sommar?

Det blir mest bara jobb jobb jobb. Vi kommer ha vår första presentation under Paris Men Fashion Week. Det kommer att bli väldigt spännande att försöka simma med de stora fiskarna. Vi kommer att hålla det väldigt enkelt och inte försöka göra någonting som vi inte kan backa upp sen. Förutom det kommer vi att vara med på flera andra mässor och Fashion Weeks; Pitti, Berlin, New York, etc.

På semestern ska jag till Roskilde festivalen. I år är nog Prince, Prodigy och Patti Smith högsta prioritet för mig, men man missar ju alltid så många bra konserter när man är på Roskilde. CPH Pro skateboard contest kommer också att bli väldigt kul. Sen tror jag att jag ska försöka klämma in en liten kanot tripp med min flickvän, och självklart, läsa böcker…

Den 25 juni presenterade Soulland sin vår/sommar kollektion för 2011 i Galerie Charlotte Norberg i Marais, Paris. Inspirationen kommer från Leonard Cohens dikt ’The Suit’. Designer, Silas Adler, har i kollektionen lekt med kostymens symbolik och hur det kan påverka personen som bär den.

Paris Men’s Fashion Week, Paris

Paris Men’s Fashion Week, Paris

Paris Men’s Fashion Week, Paris

‘The Suit’

Alla bilder kommer från Soulland


aplace

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion