Beauty Insider, Samarbeten, Skönhet

CHRYSTELLE ERIKSBERGER: MAMMA GJORDE FRISYRER SOM SKULLE HÅLLA HELA VECKAN

Som burlesk klubbfixare hade bloggaren Chrystelle Eriksberger en stark förkärlek för glittrigt smink och glamourösa håruppsättningar. Men när sonen Frank föddes för drygt ett år sedan flyttades hennes fokus från torra läppstift till vettiga hudvårdsprodukter. Och så var det ju det där med håret…

Chrystelle Eriksberger är inte särskilt intresserad av smink. Trots det har hon en vacker makeup-hörna i fönstret i badrummet, där gamla parfymflaskor trängs med nagellack och läppstift.
– Jag har aldrig varit en sådan som sminkar mig varje dag. Egentligen var det först när jag började med burleskshowerna som jag verkligen började experimentera med smink. Då var det en del av kostymen, den där glamouren med glitter och lösögonfransar. Jag gillar den klassiska looken med rött läppstift och eyeliner, att framhäva sin naturliga skönhet och att accentuera vissa saker. Vem vill inte se ut som en glamourös Hollywood-stjärna från 50-talet?

Vilken är den viktigaste produkten för den looken?
– Den enda produkten jag har varit storkonsument av är mitt favoritläppstift, MAC Ruby Woo. Det ger den där supertorra 40-talslooken. Förr köpte jag alltid typ tio stycken när jag åkte på semester – det behövdes eftersom jag lätt gjorde av med ett i månaden. Jag hittar dem fortfarande överallt: i väskan, i jackan… Men sedan jag fick barn har jag nästan helt slutat använda läppstift. Jag sminkar mig knappt alls längre, mycket för att jag hatar att tvätta bort det varje kväll. Jag lägger hellre den tiden på något annat.

Hur ser din relation till andra skönhetsprodukter ut?
– Mitt nyårslöfte för 2013 är att bli mer medveten om vilka hudvårdsprodukter jag använder. När man blir mamma är det lätt att glömma bort sig själv, och nyårslöftet är ett sätt för mig att lägga tid på mig själv igen. Så nu testar jag mig fram bland dagkrämer, nattkrämer och serum. Jag gillar faktiskt Niveas hudvårdsserie. De gör bra produkter till ett bra pris, som dessutom inte är så starkt parfymerade.

Hur ser dina hårrutiner ut?
– Jag har alltid gillat mitt hår, men det är jäkligt bångstyrigt. Och då har jag ändå ”bra” hår för att ha ett afro, mina systrars hår är ännu tjockare och lockigare. Vi måste underhålla håret mer än andra, och när vi var små lade vår mamma hela söndagen på att fixa våra frisyrer. Hon kammade och flätade in löshår och gjorde roliga frisyrer som skulle hålla hela veckan, så att vi slapp kämpa så mycket med det.

Vad brukar du göra med håret idag?
– Just nu är det sällan jag använder löshår för håruppsättningar, jag brukar oftast bara sätta upp det i en knut. Jag har helt slutat använda schampo, utan tvättar det med balsam på morgonen, använder en inpackning efter det och låter det självtorka. Och jag köper alla mina hårprodukter på en afrobutik vid Fridhemsplan, det är de grejerna som funkar för mig. Jag tror att folk jätteofta köper en massa produkter för att man liksom ska ha dem, utan att ifrågasätta vad de gör med håret och hårbotten egentligen.


När känner du dig som vackrast?
– När min man tittar på mig. För att det känns tryggt och för att jag vet att han tycker att jag är vacker. Och för att jag är kär i honom.

 

Chrystelle Eriksberger har just skolat in sin son på förskolan, söker jobb och bloggar om stil och skönhet på Chrystelle.freshnet.se.


Chrystelles fem favoritprodukter:
• Elizabeth Arden Eight Hour Cream
• A-Creme
• MAC Ruby Woo
• Niveas Regenerating Night Cream
• Essie Matte About You

 

Text: Maija Mårtensgård
Foto: Christian Gustavsson

Rodeo
 1. Chrystelle writes

  [...] och uppe på deras hemsida, läsa om mina hår och skönhetsrutiner på rodeos hemsida. Klicka HÄR för att komma till artikeln. [...]

  Reply

 2. ✍ Highlights From Last Week #34 | Joeste Mode writes

  [...]   Chrystelle’s Beauty routine – So much fun with a beauty routine from a dark-skinned in a swedish fashion magazine (Rodeo) [...]

  Reply

 3. Fotar nytt bloggkoncept för Rodeo.net - DAY TO DAY PHOTOS writes

  [...] Sen besökte jag Chrystelle och alla de bilderna och intervjun kan ni se här: CHRYSTELLE [...]

  Reply

 4. Larvigt writes

  “Bra hår för att ha ett afro”… Slutade läsa där. All hår är väl “bra”?! Så länge man har hår… Rekommenderar Good hair dokumentären till dig.

  Reply

 5. s writes

  –> larvigt

  Äh, det är du som är larvig. “Bra” var ju t.o.m. inom citationstecken. Klart att det kan vara jobbigt med bångstyrigt hår som inte gör som man vill.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Beauty Insider
Beauty Insider kikar in i badrumsskåp och snackar skönhetsrutiner och favoritprodukter med en ny person varje vecka. Bloggen presenteras i samarbete med Absolut Torr.
Categories