Beauty Insider, Samarbeten, Skönhet

EMMA VERONICA JOHANSSON: JAG TVÄTTAR ALDRIG ANSIKTET MED VATTEN

Stylisten Emma Veronica Johansson fick sitt första smink av sin mormor när hon var fyra. Sedan dess har hon hunnit öva och öva och öva – och nästan tröttna.

Emma Veronica Johansson har inte ett badrumsskåp fullt av smink och hudvårdsprodukter – hon har ett helt lager. Bakom varenda skåpsdörr i lägenheten ligger det påsar och lådor fulla av makeup, hårvård och hudvård. Hon vill testa allt, alla budgetprodukter och alla dyrare märken. Det starka intresset har hon odlat sedan hon var liten.
– Min mamma var inte så förtjust när mormor kom med det där sminket, men jag tyckte förstås att det var en fantastisk present. Jag har alltid varit intresserad av smink och hudvård och började till exempel använda antirynkkräm när jag var tio. Jag provade allt jag kom över, övade och hade säkert eyeliner en halv centimeter över fransraden mer än en gång.
– Sedan började jag smygsminka mig mer till vardags från trean. Man fick inte ha smink i skolan på låg- och mellanstadiet, men det hade ju alla ändå. En billig mascara och senare en kaka i facet, målad med en foundation och en concealer för 19.90 kronor styck. Det var bra träning – om man lär sig att lägga en bra bas med produkter för 19.90, då kan man lägga en bra bas helt enkelt.

Vad har du för relation till smink idag?
– Jag har väldigt sällan smink på dagtid. Att gå upp på morgonen och sminka mig det första jag gör känns rätt äckligt faktiskt och för mig skulle det vara jättejobbigt att känna att jag måste använda smink. Jag förstår inte alls känslan av att inte kunna gå utanför lägenheten osminkad. Jag var på ett event för gellack för ett tag sedan, och tänkte att det verkar kul. Men efter en dag ville jag ju byta nagellack. Gellack är uppenbarligen en produkt för dem som känner att de måste ha nagellack. Det är obegripligt.
– Däremot är jag rätt nazi när det gäller hudvård. Jag börjar varje morgon med ansiktsvatten, serum, en mask, hudkräm och solskyddsfaktor. Och jag tvättar aldrig ansiktet med vatten, jag är som en katt, jag hatar vatten.

Vilka är dina favoritprodukter?
– Det kanske låter tråkigt, men jag tycker faktiskt att basen är det roligaste sminket. Det är spännande att prova olika produkter, och när det gäller just basen är det viktigt att ha en bra produkt som påverkar ens hy i rätt riktning. Highlightprodukter är bland mina absoluta favoriter. Det är en utmaning att hitta rätt. Just nu använder jag en från Laura Mercier, och det finns också en från finska Lumene som är riktigt bra. Den kallas för primer, men det är mer en highlighter som du kan använda i hela ansiktet.

Vad gör den där fågeln som sitter på badrumsskåpet?
– Eftersom jag har mycket smink och hudvård hemma är folk nyfikna och vill titta in. Och det är helt okej, men de får gärna fråga först. Jag tyckte att det skulle vara lite roligt att se vem som öppnar det i smyg, så jag satte upp den här fågeln som sätter igång och låter som fan om någon så mycket som rör skåpsdörren. Det är spännande att se vad som händer. Kommer personen att nämna att hon har rotat? Tar hon upp det självmant? Det blir en pinsam situation för alla – jag framstår ju som en psykopat också. Men jag tycker att det är roligt.

När känner du dig som vackrast?
– Jag känner mig som vackrast efter ett bra ligg. Jag tänkte ljuga och säga ”precis när jag har vaknat på morgonen”, men jag klarar inte av att ro en så grov lögn i hamn, haha!

 

Emma Veronica Johansson är stylist och makeup-artist och bloggar om skönhetsprodukter på Beautyshambles.com.

 

Emma Veronicas favoritprodukter:
• Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder
• Clarins Instant Smooth Self Tanning
• Batiste Dry Shampoo med doften Cherry
• Avène Anti-Redness Rich Moisturizing Cream med SPF 10
• Mary Kay Indulge Soothing Eye Gel
• Helena Rubinstein Magic Concealer

 

Text: Maija Mårtensgård
Foto: Christian Gustavsson

 

 

 

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Beauty Insider
Beauty Insider kikar in i badrumsskåp och snackar skönhetsrutiner och favoritprodukter med en ny person varje vecka. Bloggen presenteras i samarbete med Absolut Torr.
Categories