Beauty Insider, Samarbeten, Skönhet

ADINA FOHLIN: SMINK ÄR ETT KONSTNÄRLIGT UTTRYCK

Kanske är det lätt för henne att säga, men Adina Fohlin är övertygad: skönheten kommer inifrån och alla människor är vackra. Och allra vackrast är den som är kär.

Adina Fohlin uppmärksammades för sitt utseende redan när hon var elva. Sedan dess har hon haft modellandet som yrke och gjort jobb för alla de stora: Armani, YSL, Chanel, Givenchy, Lanvin… Med ett halvt liv som canvas för modeskapare och stylister har hon snappat upp en hel del om smink och hudvård.
– I början påverkades jag nästan åt andra hållet – att jag inte ville sminka mig alls eftersom mitt ansikte användes av så många andra människor. Men jag har också fått mycket kunskap i ämnet. För mig är smink ett konstnärligt uttryck. Det är kul att leka med färger och material.

 Hur ser din skönhetsrutin ut?
– Jag har ingen religiös rutin. Min filosofi är att använda lite olika krämer, att inte alltid ha samma. Jag tror att det är bättre för huden att utsättas för olika saker och inte bli beroende av en specifik kräm.
– Jag gillar Dr Hauschka och använder ofta deras produkter. De är luktfria och naturliga. Bland annat har de ett jättebra bodysilkpuder som jag brukar använda som torrschampo. Jag tycker också om Rosenseriens deo som inte innehåller aluminium, ett ämne som riskerar att tas upp av kroppen. Det tycker jag är viktigt.

Vad är skönhet?
– Det här kommer att låta så jävla lökigt, men skönheten kommer ju inifrån. Nu när jag är kär till exempel, tror folk att jag har klippt håret. Folk ser verkligen att något är annorlunda. Och hur definierar man skönhet? Det vet jag inte.

Du var ju med i en reklamfilm som fick enorm uppmärksamhet på grund av din look och styling och blev ”tjejen i Apoliva-reklamen” med hela Sverige. Hur var hela den karusellen för dig?
– Jag bodde inte i Sverige då och förstod inte riktigt hur stort det var. Tv har en stor genomslagskraft, och jag märkte när jag var hemma att jag blev igenkänd på ett helt nytt sätt. Det var ju bland andra Johan Renck som skapade Apoliva-monstret, men det är klart att det var jag som fick uppmärksamheten eftersom mitt ansikte var i fokus. Det jobbiga var ju att det fanns en negativ känsla kring reklamen och att många verkade blanda ihop det med mig som privatperson.
– En rolig incident var när jag och en kompis gick på Indigo efter en konsert. Jag tyckte att folk stirrade lite extra mycket den kvällen. Senare visade det sig att Berghs hade haft en föreläsning om hela Apoliva-grejen tidigare samma kväll, och att många av studenterna hade gått till just Indigo efteråt. De undrade om det var en del av föreställningen att jag satt där, haha.

När känner du dig som vackrast?
– När jag är kär! Jag kan inte ens förklara den känslan. När man är kär är man kär i hela personen, det är en helt annan sak än att vara vacker i en yrkesroll. Det är klart att jag har känt mig jättegrym när jag är uppklädd och gör en visning, men det känns inte som att det är jag. Men när jag är kär och någon är kär tillbaka så handlar det liksom om hela mig, hela tinget. Det är fantastiskt.
Adina Fohlin tar studenten till sommaren efter att ha läst in gymnasiet som hon missade när hon jobbade som mest. Hon gör fortfarande modelljobb, och har dessutom börjat ställa sig bakom kameran som fotograf.
Adinas fem favoritprodukter:
• Dr Hauschka Body Silk
• Aveda Botanical Kinetics Cleanser
• Maria Åkerberg Oil Rose
• Weleda Skin Food
• YSL-nagellack i färgen Majorelle Blue

 

Text: Maija Mårtensgård
Foto: Christian Gustavsson

 

 

Rodeo
  1. Linnea writes

    otroligt inspirerande och grymt vacker måste jag säga!

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Beauty Insider
Beauty Insider kikar in i badrumsskåp och snackar skönhetsrutiner och favoritprodukter med en ny person varje vecka. Bloggen presenteras i samarbete med Absolut Torr.
Categories