CHAMPAGNES MODEBLOGG – MINNA PALMQVIST


JA, NI LÄSTE RÄTT KÄRA LÄSARE:

Välkomna till *CHAMPAGNES MODEBLOGG*!

Jag förstår att många aldrig trodde att det här skulle hända, men som sagt – wonders happen, precis som i sagorna—

I förra veckan var det “pressvecka” vilket är ett uttryck för att olika pr-byråer har öppna “showrooms” för oss LITE MER UTVALDA HALVGUDMÄNNISKOR SOM HAR EXTREMT COOLA BLOGGAR!!

*2000-talshatet i mig…. ja…suck,,,*

BILD: MODEKONNESSÖREN ESTER NÄRVARADE UNDER MITT BESÖK PÅ SHOWROOMET

Nåväl, jag är ju något av en modeanalfabet (ni kan läsa tidigare inlägg i ämnet här och här) så kan inte säga att jag *kom i trosan* när jag fick pressutskicket om dessa “pressveckor”, men bestämde mig ändå för att gå på Thomas Häggs showroom eftersom han är en person som jag respekterar mitt i en annars ängslig värld med tveksamma metoder. Ja, broderskapspolitiken aside hade jag inte planerat att skriva om showroomet, mest mingla lite och käka några dussin lunchsnittar. Men så – hör och häpna- hittade jag något som jag faktiskt gillade PÅ RIKTIGT. Asså… mer än gillade faktiskt…. detta var CONST.

Minna Palmqvist hette tjejen som hade designat en serie plagg inspirerade av “det som inte ska synas”.

Enligt hennes hemsida sysslar hon också med konst och andra mer konceptuella grejer. Jag gillade alla plaggen hon visade och fotade mina favoriter för att kunna visa Agnes som inte kunde komma. Hon blev också superförtjust så om hon inte redan skrivit om det när ni läser om det här kommer hon säkert göra det. Nu tänkte jag lägga upp bilderna här också.

Jag gillar verkligen när jag hittar såna här saker för det är då jag fattar varför mina kompisar *älskar* mode… något jag annars har svårt att relatera till. Har som sagt alltid älskat att klä ut mig, mer än klä upp mig så har väldigt svårt att fatta hajp kring tex något armband eller en “topp”. Men så ibland blir det tydligt…. om det politiska… och kroppen.. och…hur det blir liksom… konst…. ja, ni fattar. Nog om detta, här kommer bilderna på min favvoplagg!

 

GULDTIGHTS MED CELLULIT-MÖNSTER PÅ LÅREN (PÅ BAKSIDAN, FRAMSIDAN VAR BARA BLANK)

 

SNYGGA CELLULITER

 

TRÖJA MED HÄNGTUTTAR

KLÄNNING MED HÄNGMAGE/VALKAR

 


TRIKÅBODY MED BH-BYGLAR…

 

100% SNYGG!!
HALSBAND TILLVERKAT AV BH-BYGLAR

Själv blev jag Xtremt nöjd när jag ba “åh det ser lite ut som Margiela” (har lärt mig vem detta är från Agnes och Fashionista-flatorna aka “Mashrin” som älskar denna..person.. designer.. jag vet inte riktigt…fenomen..) och en härlig stylist-assistent-tjej som också var där ba “ja PRECIS!”.

Jag: *lajvade fashion*

Det är så fint när det hemliga, “fula” visas. Eller som Aggy brukar säga: det är egentligen mer intressant med vad som är fult än vad som är vackert. Eller som det jag skrev om häromdagen:

Akta er för det perfekta. Konsten uppstår i tystnaden, det skeva.

Det som skaver, det är där det nya finns.

champagne
  1. TRE TIPS måndag - Lisa C | Rodeo Magazine writes

    [...] CHAMPAGNE går på pressvecka (WONDERS HAPPEN!!), alltså showrooms för oss LITE MER UTVALDA HALVGUDMÄNNISKOR, och hittar något som hon faktiskt gillar PÅ RIKTIGT. Det är bland annat GULDTIGHTS MED CELLULIT-MÖNSTER PÅ LÅREN. [...]

  2. Karin Bjurström writes

    Jaaa! Minna Palmqvist är super talented, fram med henne!

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net