CONST GÖR EN FREUDIANSK KORRLÄSNING AV INGELA LINDS KNAUSGÅRDTEXT

“Äntligen någon som vågar diskutera ‘Min kamp‘” säger Ingela Lind i DN Kultur idag och refererar till Ulrika Milles text i samma tidning – dör hon kritiserade Knausgård efter att alla helt platt-fall-hyllat honom för hans bok “Min Kamp 2″. Milles kallar det “Ännu en manlighetssåpa” och pratar om hans referenser till nazism, renhet och blod. Men Ingela Lind är egentligen inte alls sugen på att debattera…. Eftersom dagstidningarna genomgår en ekonomisk kris har jag och tillika arbetsfria kulturjournalisten Kristoffer Viita ställt upp med en ideell Freudiansk korrläsning av Linds text. För att spara den stressade citymänniskan behöver ni därför bara läsa de gulmarkerade områdena för att förstå textens innebörd.

 

 

champagne
 1. Nicholas writes

  HAHAHAHAHA!!!!!! <3 <3 <3

 2. sara writes

  GENIIIII!!!! ni alltså

 3. ellen writes

  Ah men vad roligt och smart. Heja heja! ;-)

 4. Alex Th writes

  LOOOL :DDD

 5. Emma writes

  precis vad jag behövde. smart och roligt

 6. champagne writes to Emma

  myyyyzzz : D

 7. Vår tids Strindberg? | Tidens tecken writes

  [...] del två av Min kamp, Ingela Lind som tog Knausgård i försvar, och Ida Therén gjorde en freudiansk läsning av Ingela Linds [...]

 8. Mimmi writes

  hahaha…

 9. En kvinnas drömmar. Ann Heberlein i DN. « wilgotwrites writes

  [...] juni, som jag skrev om här, vilket i kombination med aktuell artikel får mig att vilja göra som CONST, hehe. Så, har du öppnat alla länkar nu? Det är värt. Eller läs Knausgård för att [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net