A COMIC MONTHLY

Tänk er en underbar, vacker, snyggt designad serietidning som är GRATIS. Japp, låter som en utopi. Men så fanns det! Tack vare mina fantastiska vänner Adam Agnaou, Jacob Åström och en kille som heter Patrick Crotty som jag inte känner men som verkar SOFT finns nu A Comic Monthlys andra nummer ute här.

PATRICK RYAN CROTTY

Älskar det här projektet, det syns så väl att det är ett kärleksbarn. Ett enda stort WHY NOT!

EMELIE ÖSTERGREN

Duktiga tecknare? Check!

Kul grej? Check!

Gemenskap och konst? Check!

NICLAS BOMAN – “NEVER ENOUGH CRYSTALS”

CONST ställde några frågor till Jacob och Adam*. Vi pratade om deras kärlek för serier, och om faktum att Adam kanske kanske var del i tidningen Darlings konkurs.

 

VARFÖR STARTADE NI TIDNINGEN?

Adam:

Har glömt bort varför, men är glad att vi gjorde det!

Jacob:

För att allt går för fort. Och för parallellt. Ska man göra saker idag ska man inte bara göra saker – utan också paketera det bra och (lätt)tillgängligt, vara smart i var och hur man får ut det, nischa sig i ämnen, lorem ipsum dolor sit amet. Det är A) stressigt och kan leda till B) att varje del i det här renässansledet inte riktigt får den tid och arbete som krävs. Så vi tänkte att om vi gör det tråkiga, det vill säga paketerar, distribuerar och viskar intensivt i alla kanaler så kan andra, i det här fallet massa duktiga serietecknare vi antingen känner eller känner till, fokusera på vad som egentligen borde vara det enda viktiga: göra bra saker.

JANE MAI – “JANE & EVENLYN SAVE HIPHOP”

VAD ÄR IDÉN MED PROJEKTET?

Adam:

Stort fan av serier, stort fan av folk som gör serier! Jag gör det här till 50% för min egen skull, det är så jävla skoj att läsa serierna i takt med att dom dimper ner hos oss.

Jacob:

Att få ut så många olika sorters serier till så många olika sorters människor som möjligt. Att bygga någon sorts plattform där vi kan hjälpa våra kompisar, bekanta och övriga genier att få så stor och bra publik som möjligt. Och att visa serier kan se ut och smaka väldigt olika, och att det är en bra grej att de gör det!

OLLE FORSSLÖF – ABC OF MISERY

 

VAD TYCKER NI ÄR BÄST RESPEKTIVE SÄMST JUST NU?

Jacob:

Bäst = Citroner är så himla himla himla himla himla gott.

Sämst = ???

Adam:

Bäst = Bläddrade nyligen igenom några gamla Darling jag hade hemma. Fan vilken bra tidning det var ändå! Jag var alltid lite smygkär i hon Elin Unnes vill jag minnas och önskade att jag kunde bli en månadens Darling så vi kunde träffas [Elin är tyvärr gift, reds anm]. Om tidningen fortfarande fanns kanske jag hade kunnat bli det nu?

Sämst= Relaterat, på något vis lyckades jag få gratis prenumeration på Darling genom att bara nästan komplettera formuläret på deras hemsida. Jag ångrade mig liksom i sista sekund men det gick ändå igenom. Då tyckte jag det var sjukt bra för jag hade så lite pengar men igår då jag bläddrade i dom gamla numren så fick jag lite ångest över det. Gick dom i konken på grund av mig? Frågor jag aldrig kommer få svar på…

EMELIE LINDQUIST – “VAD SKA MAN TRO PÅ”

FOTNOT

*Jag vill passa på att tillägga att Adam är singel och en av de softaste killar jag känner! Han är extremt gullig, bor på söder, gillar att vara hacker och fotbollslaget Bajen.

Applications för att gå på date med Adam kan ni skicka till constArodeo.net !! (OK Adam kommer döda mig för detta men…… who cares : D : D).

Tidningen är extremt snyggt designad och packeterad, lätt att läsa på datan (i pdf) eller i mobiler, ipads och annat i det helt nya formatet “cbz” som kan öppnas med ett gratis program som är lätt att ladda ner. Hur allt det där funkar, och hur man väldigt enkelt laddar ner, hittar man på hemsidan.

Ladda ner (och prenumerera gratis på) A Comic Monthly NU i pdf här

Hur man gör med det andra formatet står väldigt pedagogiskt på hemsidan.

A Comic Monthly på Facebook

A Comic Monthly på Twitter

LUKE MAXWELL

 

Nummer 1 (andra numret) har serier av:

Elliot Alfredius, But the Prom Is Tomorrow, Niclas Boman, Patrick Ryan

Crotty, Olle Forsslöf, Jane Mai, Emilie Lindquist, Emanuel Garnheim,

Maré Odomo, Luke Maxwell, Emelie Östergren and Roman K. Muradov.

Här hittar du första numret, A Comic Monthly #0

 

champagne
 1. H writes

  Hej Const! Vill börja med att säga att du är helt fantastisk. Jag har en fråga till dig och jag skulle bli glad om du svarade! Jag är en person som inte kan bestämma sig för om det är värt att ”satsa” på konst eller inte. Denna ambivalens har flera orsaker, men en av dem är att hur mycket jag än älskar att ägna mig åt konst, så kan jag inte låta bli att känna en viss meningslöshet inför den. Alltså jag känner lite; vill jag tillbringa resten av mitt liv med att skapa snygga/vackra/fina grejer kontra lära mig ”de tunga ämnena” (som också intresserar mig förvisso) och göra något ”riktigt”. Tacksam för svar!

  P.S Förväntar mig ej att du ska kunna hjälpa mig att avgöra vilket vägval jag ska göra i livet, men är intresserad av dina tankar kring detta.
  /Ung tjäj

 2. champagne writes to H

  HEJ UNG TJEJ!
  Bra fråga! Och vad roligt att du ger mig äran att svara på en sån stor grej. Jag svarar på det här i ett separat inlägg, återkommer snart. kram!!

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net