KONSTNÄRER JAG KÄNT: BRYAN CAHALL

Jag brukar alltid babbla med personalen på cafét där jag dricker kaffe varje morgon. Bland annat jobbar det en kille där som heter Bryan som gör en “mean” green meanie (en awesome smoothie med massa gröna saker i som är asgod trots att den ser ut som mixad spenat, typ). Anyways, nu visar det sig att han skriver riktigt bra låtar också.

Jag fick ett ex av skivan “A gate city songbag” och det är några låtar jag gillar extra mycket. Texterna är väldigt politiska och han döljer ju knappast sin förkärlek för Dylan, men allt detta + “ung man med gitarr” aside, tycker jag låtarna ändå var värda att sprida. Blev tex lite rörd när han sjöng om hur hans pappas pension spelats bort av banker i låten nedan… :¨(

[soundcloud params="auto_play=false&show_comments=true"]http://soundcloud.com/bryancahall/aint-worth-much-today-1[/soundcloud]

JAG TRODDE DETTA VAR BONNIE PRINCE BILLIE – — MEN DET VAR DET ALLTSÅ INTE –

[soundcloud params="auto_play=false&show_comments=true"]http://soundcloud.com/bryancahall/01-lindytown[/soundcloud]“LINDYTOWN”

BRYAN LIVE

Hela hans grej påminner en hel del om min gamla kompis Guys musik… dvs de låter båda som Townes Van Zandt, haha.

Anyways, undertecknad hjälpte Guy spela in en demo-musikvideo häromdagen (dvs spelade “the love interest”). Lägger upp videon här när den är klar!

TOWNES VAN ZANDT

Man kan köpa hela skivan – som släpptes alldeles nyligen - här. Bryans sida på FB

EN AV MINA FAVVOLÅTAR ALL TIME—- BONNIE PRINCE BILLY – I SEE A DARKNESS (cover)

Tidigare “konstnärer jag känt” i CONST

PS När jag ändå är på denna note tänkte jag lova en relaterad överraskning till alla som läser den här bloggen som kommer på julafton. Tänk er detta som en uppvärmning……

champagne

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net