DANCE DRAWINGS: RESULTATET!

För ett tag sen skrev jag ju om Meghan Snows Dance drawings – och utlyste ifall någon ville vara med på projektet. Folk blev nog lite skraja, men som tur var hörde min gamla kompis Tilda hörde av sig och ville jättegärna vara med. Perfekt – särskilt eftersom hon har dansat i många år och bland annat gått dansutbildning – så det fanns flera kopplingar till projektet. Allt gick som smort och Tilda var väldigt entusiastisk efter kvällen.

Jag passade på att ställa några frågor till Tilda (som till vardags är musiker & sångerska) efter att hon medverkat i projektet som enligt henne själv gjorde henne “väldigt inspirerad och peppad”…..Och det är ju det kultur ska handla om…. in my humble opinion!

ALLA ÄR I RÖRELSE EFTER ATT DET VANKATS “DANCE DRAWINGS” Foto: Waldemar Hansson

VARFÖR BLEV DU SUGEN PÅ ATT VARA MED I PROJEKTET?

Jag har haft paus från dansen under några år och såg detta som ett sätt att bli inspirerad. Jag planerar att arbeta med konst som terapeutiskt verktyg och var nyfiken på om dance drawings skulle kunna vara ett alternativ.

BERÄTTA HUR DET GICK TILL ATT GÖRA KONSTVERKET?

Vi spände upp plast och tyg på golvet. Efter det gjorde vi skor, liknande balett-teknikskor, av packplast och tejp. Vi tog sedan varsin sida av tyget och hällde en hög av “graphite” (ungefär blyertspulver), framför oss. Vi doppade sedan fötterna i pulvret som sedan målade konstverket åt oss då vi gjorde svepande penselsnurrar på samma ställe, under oss själva.

TILDA OCH MEGHAN SNOW GÖR DANCE DRAWINGS

HUR VAR MEGAN SOM PERSON?

Varm och positiv.

VAD HAR DU SJÄLV FÖR RELATION TILL KONST?

Konst, i form av allt från helkväll på Operan, till fotografering i gyttja, gör att jag håller mig inspirerad och i kreativ rörelse.

SKULLE DU KALLA MEGANS PERFORMANCE FÖR KONST?

Absolut. Hennes konstform gav framförallt stort utrymme för tolkning. Det tycker jag är positivt, att kunna ta till sig någon annans konst och känna att man har tolkningsfrihet.

RESULTATET! Foto: Waldemar Hansson

Stort tack till Waldemar Hansson som fotade och filmade under kvällen på Young art!

champagne
  1. Jeanette Gustafsson writes

    Så roligt och så spännande – Norrbotten satsar stora resurser 2012 – 2014 på Dans och Konst , så jag tycker att ni kollar upp om detta skulle vara en bra workshop! Lycka!

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net