CONST TIPSAR: HEN-DANS PÅ MDT

Hittade den här kommentaren på FB, har inte lyckats lokalisera studien ifråga, kanske nån som läser det här som kan upplysa en vilsen själ som undertecknad?

“Det gjordes ju studier på en (1) bebis som man lagt i ett rum och lät vuxna gå in till. I första omgången satte man på bebisen en rosa sparkdräkt och i den andra en blå sparkdräkt. Och så filmade man de vuxnas reaktioner. Vad som hände var att man pratade i falsett med den rosa och sade att hon var såååå liten och söt och när hon grät fick hon positiv feed back på det och man tog upp henne och tröstade henne och pluttinutt. Däremot var den blåa “en redig pöjk” som var så STOR och fin (undra hur mycket bebisen hade växt på ett par timmar?) och när han grät så gjorde man en avledningsmanöver i form av “titta, här kommer GIRAFFEN, oj så FIN”. Ja, jag vet inte. Är det någon som blir förvirrade i sådana här sammanhang så är det väl de vuxna, inte barnen. Jag tror just barnen skiter i vilket.”

Vilket för mig till dagens CULTURtips:

En dansföreställning med bland annat klassiskt könsöverskridande dansformen Voguing “(M)IMOSA — Twenty looks or Paris is Burning at The Judson Church (M)” spelas på MDT den 10 mars kl. 20 & 11 mars kl. 17. Jag ska dit! Ska ni?

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=zvUpKgJQ9vQ&feature=youtu.be

För er som inte känner till “Paris is burning” så är det en klassisk film om transor i New York (ok, det var en snabbförklaring – läs mer här

Missa inte heller underbara Hannah Holland (som jag fick äran att träffa ifjol, vilken babe!) som har gjort denna fab:a låt, med video från filmen ifråga.

HANNAH HOLLAND – PARIS’ ACID BALL

 

champagne

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net