OM “KULTURENTREPRENÖRER”

Från en “kulturentreprenör” till er andra, förmodligen massvis ofrivilligt valda frilansare, som läser detta:  jag vill tipsa om det här Kristin Lundell skriver i SvD:

Det som oroar mig mest i tanken på konstnären som entreprenör är vem som i framtiden kommer att ens våga nafsa i den hand som föder dem? Hur många kommer att ta språnget fullt ut när alla skyddsnät tagits bort? När alla vill sola sig i glansen av det som visade sig lyckat men ingen vill ta ansvar för det som blir lite för obekvämt. Det blir därför närmast ironiskt när kulturrapporten i punkt 14 vill slå fast att man ska ”stärka kulturens frihet och oberoende – armlängds avstånd skall fortsatt råda mellan politiker och kulturutövare”. Okej. Men den där omfamningen som kulturutövare och näringsliv då ska mötas i – vem tror att den kommer bli passionerad, varm och kravlös?

champagne
Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net