OM ”KULTURENTREPRENÖRER”

Från en ”kulturentreprenör” till er andra, förmodligen massvis ofrivilligt valda frilansare, som läser detta:  jag vill tipsa om det här Kristin Lundell skriver i SvD:

Det som oroar mig mest i tanken på konstnären som entreprenör är vem som i framtiden kommer att ens våga nafsa i den hand som föder dem? Hur många kommer att ta språnget fullt ut när alla skyddsnät tagits bort? När alla vill sola sig i glansen av det som visade sig lyckat men ingen vill ta ansvar för det som blir lite för obekvämt. Det blir därför närmast ironiskt när kulturrapporten i punkt 14 vill slå fast att man ska ”stärka kulturens frihet och oberoende – armlängds avstånd skall fortsatt råda mellan politiker och kulturutövare”. Okej. Men den där omfamningen som kulturutövare och näringsliv då ska mötas i – vem tror att den kommer bli passionerad, varm och kravlös?

champagne
Promotion