CONST TIPSAR: KONST PÅ KLUBB

Just nu sprider sig konsten från den utarmade statliga sektorn till…. fler och fler klubbar och restauranger! Här är några exempel:

1.

Restaurangen/krogen/baren vad-det-nu-heter – Riche köper ett verk av Jakob Krajcik av (med?) galleri Peter Bergman till sin permanenta samling, nu i dagarna. Kul för dem!

 

2.

Curatorn/klubbarrangören Johan Norling (känd från CONST) håller på med sitt projekt “Svarta Hålet”, ihop med några andra ur Top Nice-klubb-konstnärs-musik-kollektivet. Svarta Hålet är i botten på nattklubben Trädgården i Sthlm, där de har en egen gallerispace-lokal. Sist jag träffade Johan berättade han att en hel del verk blir stulna av fulla klåfingriga gäster…. men gör helst inte det tack

Nästa utställning har premiär imorgon onsdag 13/6, och heter “Brickhouse: Incarnation 9“. Brickhouse är ett konstnärsdrivet galleri baserat i London som förutom att göra utställningar runt om i staden också givit ut böcker och drivit ett “konsthotell”. De är sjukt produktiva och enligt Johan producerar de fler utställningar än någon annan han vet. De har bjudit in de brittiska konstnärerna Edwin Burdis och Melissa Appleton. Thomas Bush från Brickhouse är också på plats och kurerar.

Läs mer här

Vernissage onsdag 17.00 Svarta hålet!

3.

Lil Birdie Houdini (som jag skrev om i bloggen här) har fått inreda baren på resturangen/baren East vid stureplan med en stor tapet med ett tryck hon gjort av sina bilder.

Vernissaget är också det nu på Onsdag kl 17-20. De har även tryckt tygpåsar att dela ut! Tapeten finns kvar till i höst.

4.

Och så lite shameless self promotion (-ish):

När JD Samson (!!!) (känd från Le Trigre, och duon MEN) kommer till min & Damons klubb Vardagsrummet i Sthlm 17 juli har jag bett Emma Arvida Byström ställa ut lite bilder. Ska bli spännande!!

OBS Köp gärna biljetter till kvällen eftersom jag lagt ut pengar för JD ur egen ficka så om biljetterna inte säljs går jag back hehe

Läs mer här

KRAM!

 

champagne

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net