Kultur

COOLA: SMART GIRLS AT THE PARTY

Ett gäng coola chix, bland annat komikern Amy Poehler, har satt ihop ett slags forum och web-tv för småtjejer som heter Smart Girls at The Party. Idén, om jag förstått det rätt, är att uppmuntra tjejer att vara smarta och bra, istället för att ge bekräftelse för typ.. att bry sig om sitt utseende. Egenskaper som uppmuntras i web-tv:n är personlighet, intelligens och mod, snarare än, eh, frisyrer. Vissa av avsnitten av deras web-tv är helt fantastiska, se till exempel det här med en ung feminist:

Nu kan man också ställa frågor till Amy på forumet, och hon svarar. Det här är till exempel ett underbart svar på frågan om hur man gör om man vill sminka sig, och pappa inte tycker man ska det. Älskar hur hon tar frågorna på allvar, och svarar på ett så nyanserat och ärligt sett. Amy 4 prez!!!

AMY <3

Sprid till alla föräldrar och unga tjejer ni känner, tycker jag! <3

 

champagne
  1. Sofia writes

    Älskar detta inlägget! JAA, det mest inspirerande jag sett på länge!

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net