Kultur

VECKANS KONSTNÄR: K-POP MED 2NE1

Varje dag lär man sig ngt nytt och idag har jag (sent om sider?) lärt mig vad K-pop är för nånting. Det är, enligt min kompis Tor (som gör musik under namnet Boeoes Karlstigen) “koreansk maskinellt producerad super-pop”. Det här är två av låtarna han tipsade om, som kommer från bandet 2NE1.

BRUDARNA I 2NE1

Kan inte säga att jag är helt okritisk mot den här sortens här cynisk-kommersiella grejer, men gillar det samtidigt. Vad tycker ni? Jag tycker alltid att det är svårt att förhålla mig till fabricerade band (se info nedan) men resultatet är ju ofta så välproducerat att man knappt kan låta bli att gilla det, eftersom det är typ… skapat för att det ska sätta sig i en. Ville sprida vidare den här viktiga informationen till alla er som liksom jag inte är supernere med (syd)Korea (till skillnad från Tor som snackar språket och sånt). Here goes!

Från wikipedia:

K-pop (an abbreviation of Korean pop or Korean popular music) is a musical genre consisting of dance, electronicelectropophip hop, and R&B music originating in South Korea. In addition to music, K-pop has grown into a popular subculture among teenagers and young adults around the world, resulting in widespread interest in the fashion and style of Korean idol groups and singers.

OCH SÅ DENNA SJUKA INFON:

“Today, apprenticeship is the universal strategy for nurturing girl groups, boy bands, and solo artists in the K-pop industry. To guarantee the high probability of success of new talent, talent agencies fully subsidize and oversee the professional lives and careers of trainees, often spending in excess of $400,000 to train and launch a new artist. Through the practice of apprenticeship, which often lasts two years or more, trainees hone their voices, learn professional choreography, sculpt and shape their bodies through exercise, and study multiple languages all the while attending school.”

champagne

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net