Kultur, Politik/samhälle

CONST SER: FILMER OM MÄN, MÄN, MÄN…..

NICOLE KIDMAN VAR GRYM… MEN DET ENDA HON TÄNKTE PÅ OCH PRATADE OM I FILMEN VAR: JA, GISSA…

Var precis och såg PaperboyStockholm Filmfestival. Ganska bra film (framför allt grymt bra skådisar, tycker manuset var lite rörigt och lite väl många darlings som hade kunnat dödas), men jag tvingades ställa mig samma fråga som alltid:

HUR SVÅRT ska det vara att göra en film där kvinnor kommunicerar med varann utan att prata om män? HUR SVÅRT????? En fucking replik?

Så jävla trött på att tvingas identifiera mig med män i alla filmer eftersom kvinnor alltid framställs som tards…………

Många av er som läser detta känner säkert redan till Bechdeltestet. Om inte annat kommer här en snabb recap:

BECHDELTESTET

Man tror att det här ska vara lätt, att alla filmer innehåller de här grejerna. Think again….. Förbluffande få filmer klarar testet.

BECHDELTESTET

NEWSFLASH till alla (manliga) regissörer: kvinnor pratar om saker som inte är…. er. Vet att det är chockerande, men….

STATISTIK FÖR AMERIKANSKA FILMER SOM SLÄPPTES UNDER 2011. KÄLLA

Här finns en lista på filmer där kvinnor faktiskt pratar med varandra. Och har namn.

Tidigare om Bechdeltestet i CONST här

champagne
  1. Jasmin writes

    Alla filmer på bechdeltest.com har inte klarat testet, man måste gå in på varje film och kolla (vet inte om de små ikonerna ska betyda nåt?) finns alltså filmer i den listan som inte klarar testet. roligt även att läsa kommentarerna till de filmer som faktiskt klarar sig med grejer som “på ett ställe i filmen säger hon tre ord till en annan tjej som ej är om män” suuuuckkkkk

  2. kristina writes

    Jag blev så jävla glad när jag såg nya bondfilmen, den klarar testet “typ”… SPOILER!!! men bara att hela inledningen är centrerad kring M och en agent som är kvinna YEY! Överlag så blev jag väldigt yey över Skyfall, bond var sliten o gammal och filmen handlade väl egentligen om att den typen av manlighet som bond reproducerat är svunnen nu. Och knappt nåt naket å bond hintar om homosexuella erfarenheter och Judi Dench är … ja Judi Dench. Ja nä ja gillaré. När så mycket kan förändras i världens mest hårdpaketerade manlighetslåda då får jag hopp!

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net