Kultur, Musik

SVENSK SAMHÄLLSDEBATT 2012

Hittade detta i ett kommentarsfält och tyckte det var bra, så jag lånar/snor (hoppas det är lugnt!). Kopierat från och författat av Markus Forsberg.

 

Svensk samhällsdebatt 2012. Vad handlade den egentligen om?

VAD? Hen
DEBATTEN? Genusivrarna har gått för långt. Nu ska de ta bort han och hon också. Man får inte ens ha ett kön i det här landet.
EGENTLIGEN? Ett pronomen som ersätter det krångligare han/hon, används i sammanhang där könet är irrelevant, eller beskriver en person av oklar könstillhörighet.

VAD? Tintin
DEBATTEN? Tintin förbjuds på biblioteken. Censur! Vad händer med yttrandefriheten?
EGENTLIGEN? En bibliotekarie på ett bibliotek flyttar Tintin-albumen 10 meter. Flyttar sedan tillbaka dem.

VAD? Pepparkaksgubben
DEBATTEN? Pepparkaksgubben förbjuds i Lucia-tågen för att den kan uppfattas som rasistisk. Nu har det gått för långt!
EGENTLIGEN? Barnen i en klass på en skola i ett samhälle väljer bort pepparkakssången vilket gör pepparkaksgubbarna överflödiga. En pojke blir ledsen. Han får vara pepparkaksgubbe.

VAD? Kalle Ankas jul
DEBATTEN? SVT ger vika för det politiskt korrekta trycket och censurerar Kalle Ankas jul, för att inte stöta sig med invandrarna.
EGENTLIGEN? Disney uppdaterar sin egen kortfilm till HD. De passar samtidigt på att plocka bort några rasistiska nidbilder av svarta och judar från nazismens och rasbiologins 30-tal.

GOTT NYTT ÅR!

champagne

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net