Kultur

VÄLKOMMEN PÅ FEST MED CLP!

VIKTIGT MEDDELANDE!

På lördag kommer vi ha fundraisingfest för CONST Literary (P)review, litteraturtidskriften jag gör ihop med Maria Mårsell (mer om detta i CONST)!

ALLA måste komma! Om ni befinner er i Stockholm och är över 18 år that is… Läs mer på FB eller nedan!

Inträde kostar 100 kr för student/pensionär/arbetslös och 120 för alla andra. (Förköp finns här)

För den futtiga pengar får du allt det här:

 

DEL 1 – PRAT OCH HÄNG (16-21)

Passa på att träffa goda vänner, dricka vin, lyssna på mysig musik och prat från scenen. Sebastian Rozenberg, Johan Hellis, Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Sanna Samuelsson med vänner spelar skivor.

 

*ÖVERSÄTTNING AV EXPERIMENTELL LITTERATUR

Anna Tebelius och Nichola Smalley från Emerging Translators Network i London samtalar med Maria Mårsell om hur man översätter “non-standard”-språk (experimentell litteratur). Båda är doktorander på UCL (London) och översätter texter för CLP. Anna doktorerar i översättningar av Willy Kyrklunds Polyfem Förvandlad.

 

*POESISERIEN BLÅ BLIXT

Samtal och läsningar av Iman Mohammed och Lidija Praizović. Samt intervju och läsningar av Lina Hagelbäck och Tove Mörkberg som debuterar med Violencia respektive BarnenBrombergs i vår.

 

*KRISTOFFER LEANDOER

Författare, översättare och litteraturkritiker aktuell med romanen September (Natur&Kultur), prosapoesisamlingen Övningsuppgifter (Pequod Press) och den grafiska romanen Namnsdagsflickan (Bonnier Carlsen) intervjuas av Hugo Lavett (frilansjournalist för bl.a Sveriges Radio P1s kulturprogram).

BOKHORA (Foto: Theresia Köhlin)

*BOKHORA

Bloggen Bokhora gör liveinspelning av Bokpodden! Maria och jag kommer också att gästa en sväng!

 

DEL 2 – LIVEMUSIK OCH PERFORMANCE (21-00)

*SILVERARKEN

Ett av 2013 års stora pophopp! Multitalangerna Karl Sjölund och Miriam Behran (Taxi Taxi!) tar fronten för 7-mannabandet som gör en uppvärmningsspelning innan de åker till Vilnius för turné. Mys, gung, pop. Lyssna här!

*MARIA GRUDEMO EL HAYEK

Skådespelaren och comediennen Maria Grudemo El Hayek (känd från bland annat gruppen Teater Kaiserin, läs mer om henne i CONST) läser några nyskrivna texter!

*MINIMAL KOMPETENS (ROXY FARHAT & JOHANNA FRIEDMAN)

Roxy Farhat är en video och performancekonstnär vars konst behandlar ämnen som genus, migration/integration, klass och etnicitet. Hennes arbeten har ofta en självbiografisk grund och använder sig av humor och populärkultur för att belysa och bryta normer. Hon har en kandidatexamen från Konstfack och en New Genres Master of Fine Arts från UCLA, Los Angeles.

Johanna Friedman har en kandidatexamen från Konstfack och en Master of Fine Arts från California College of the Arts i San Francisco. Hennes konst kretsar kring mänskliga absurditeter, som de uppenbarar sig i populärkultur, politik, stadsplanering och genus. Syftet är ofta att sudda ut gränserna mellan fiktion och verklighet, mellan förståelse och förvirring.

Tillsammans driver de konsultbyrån Minimal Kompetens och kommer kvällen till ära att göra en kort presentation av byråns verksamhet.

För uppvärmning, här kan man se Roxys brev till Kim Kardashian:

 

*COMPADRE

“Middle eastern bass” med trion Compadre som spelar sin oemotståndliga mix där Sverige 2013 möter mellanöstern, electro, hiphop och pop. Kombinera det med en fantastisk liveshow… som sagt, oemotståndligt!

Lyssna:

 

 

DEL 3: 00-02 DJ:s / DANS

*KRISTOFFER VIITA

*NICHOLAS RINGSKOG FERRADA-NOLI

*IDA THERÉN

*JONAS ADNER

*CHARLOTTE NORMAN

 

PLATS: Kulturhuset Studion, vid Plattan. 

ÅLDER: 18 år

TID: 16-02

Tillgänglighet: God

 

VI SES DÄR!!!!

 

PS Vi skulle behöva 1-2 volontärer som kan hjälpa oss med lite smågrejer ett par timmar. Maila mig om du är sugen!

champagne

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
CONST
Ida Therén är 29 år, bor för tillfället i Brooklyn och jobbar som frilansskribent för olika tidningar. För Rodeo.net skriver hon sedan januari 2011 bloggen CONST, om kultur och vad den ska vara bra för. Hon driver litteraturtidskriften CONST Literary (P)review. Hon gillar att läsa böcker och att kolla på konst.
Kontakt
Kärlek, tips eller frågor? Maila const@rodeo.net