Musik

VAD BEYONCES LÅTAR HANDLAR OM

Snart kommer världens största stjärna Beyonce till Sverige, och jag fastnade framför youtube för att, fascinerad, gå genom hur många miljoner hits hon egentligen gjort…. HELT sjukt?

Passade även på att försöka förstå mig på vad låtarna egentligen handlar om. Här kommer en liten snabb-recap på några av de bästa låtarna + livsvidsomarna de erbjuder oss vanliga dödliga!

FREAKUM DRESS

Det är gött när män spanar in en och man teasar dem för sen ska man dra hem till sin kille och han ska klä av en klänningen.

DEJA VU (FEAT. JAY-Z)

Sexig låt om att va kär och bara vilja ha den där killen (dvs Jay-Z), och att han är överallt när hon saknar honom…därav deja-vut. Jay-Z  låtsas va lite bad boy fast alla vet att han är fett whipped av drottningen. Inte, eh…TS Eliot som skrivit den här låten.

1+1

Hon behöver inget mer än sin kille. 1+1 = …. rajtantajtan….

UPGRADE YOU (FEAT JAY-Z)

Du behöver en riktig kvinna, killen, och det är jag. Låt mig fixa till dig och höja din status (?) med hjälp av mina superskills. Det här är themesongen för alla kvinnor som träffar en kille som hon ba ”I can change him” och ser sin kille som ett hobbyprojekt som går att ”fixa till”. Newsflash: tjejer, det går inte….

NAUGHTY GIRL (FEAT. USHER)

Fett sexig låt om att… känna sig sexig. Inatt ska jag och tjejerna festa sen jävlar ska vi ….kn….

SINGLE LADIES

Om du som är kille gillar en tjej som är singel borde du gifta dig med henne annars….2late she’s gone!

VIDEO PHONE (FEAT. LADY GAGA)

Har ingen jävla aning vad den här handlar om…. Att hon cam:ar sin kille? Ev. en reklamfilm för nån mobiltelefon

EGO

Vissa kvinnor var ”made” men Beyonce skapades för ett särkilt syfte: sin kille. Hon gillar sin kille, som har ett fett stort ego, men det tycker hon är rätt härligt för han är ju bäst, liksom. Måste bara säga att hennes hår i den här videon är helt amazing.

CHECK ON IT

Min favvolåt med Beyonce! Som råkar vara rätt snuskig… handlar typ om hennes röv. Killen hon spanar på får kolla på den… om man inte tar på den. Budskapet är: tjejer, låt honom kolla på din rumpa!!! Bara han inte tafsar är det lugnt. I övrigt samma tema som Freakum dress: alla tjejer vet att det är gött när killar spanar på en, hallå.

WHY DON’T YOU LOVE ME

Varför älskar du inte mig när jag är bäst, snygg, har ett jobb? Fråga jag ställt mig mången gång i mitt liv….. Svaret jag kommit fram till är att det är det som är problemet, de flesta män(/niskor) gillar inte tjejer som är bäst utan föredrar typ, mer mediokerhet så man inte är ett hot, *ledsen smiley*. En av de bästa texterna tycker jag men please, ofta nån inte skulle va kär i Beyonce, känns måttligt trovärdigt…

BEST THING I NEVER HAD

Låter en youtube-användare hjälpa mig med den här:

Alltså, nu är det slut på en relation och nu är hon ledsen, en låt för alla som är nydumpade av ett svin. Många har väl varit där… därav 120 miljoner views på youtube…

HALO

Alla kan redan den här låten så jag behöver inte recappa…. Handlar om att va kär, typ. Se: alla de andra låtarna.

RUN THE WORLD (GIRLS)

Tjejer bestämmer över världen….

BILLS, BILLS, BILLS (MED DESTINY’S CHILD)

…men killar som levar på ens pengar kan ju bara DRA, hon/de har varit ihop med en ”scrub”, nu vill hon ha en kille som kan betala hennes räkningar. Aka killar med pengar run this m*t*f*r* fattiga killar, tyvärr, ingen vill ha er. : ( SORRY

COUNTDOWN

Det är svårt att ha relationer men man ska fan kämpa lite… Dvs om man är tjej kan det vara en bra idé att vara lite sexig och klä sig snyggt och grinda honom så han blir glad. Drar han efter allt det här jobbet är han fan inte klok i huvet.

SOLDIER (MED DESTINY’S CHILD, FEAT. LIL WAYNE)

Hoodkillar med ”stora grejer” är bäst. Också bra om de har pengar de vill spendera på en.

DIVA

Diva är den kvinnliga versionen av en hustler. Blir inte mkt klokare på det men det har med pengar och självförtroende att göra… Och det har huvudpersonen i låten. Så bara och köra

DANCE FOR YOU

Ännu ett inlägg i ”hur du behåller din kille”-debatten. Denna gång: dansa för honom, för att visa hur mycket du uppskattar honom och hur bra han får dig att må. Också ännu en låt om: Jag gillar när han kollar på mig (sticker effektivt hål på myten att tjejer ”gör sig snygga för sig själva”…ofta…sluta ljug). Av videona att döma betyder dansa: strippa. Lyssna och lär, bara att dra hem och öva.

Ha det gött, kids!!!!!

mvh

champagne
 1. asd skriver

  hehehe! ja, en gillar ju beyonce pga en del bra låtar som det är kul att lyssna på/strutta runt till där hemma och känna sig lite sassy men nä, jävligt illa ändå. jag och mitt barn brukar dock dansa till move your body, den är ganska ofarlig? nä just det, ”wave the american flag”, patriotism är inte heller så fräscht.

 2. j skriver

  Ska man skratta eller gråta…eller shakea loss????

 3. Sara skriver

  shit vad många låtar! och sjukt många jag aldrig hört. Så många looks hon har också. Kudos till Beyonce för att inte backa för att fuldansa, och göra det snyggt!

  tack för grymt inlägg, måndagsmys

 4. Louise skriver

  Funny story about HALO-videon: Videon skulle egentligen vara nån skum mardrömsliknande film med massa döda djur (true story), men precis innan de skulle spela in så berättade Beyonce för Philip Andelman (musikvideoregissören) att hon fått en massa brev från folk som använt låten som bröllopsmusik så hon tyckte att det var lite grovt att ha döda djur i musikvideon, och tydligen så hade ingen förstått vad låten egentligen handlade om. Så de fick ändra hela videon.

  There, everybody learned something today.

 5. Wasima skriver

  ääääälskade detta inlägg, tryckt play på alla klipp och m i m a t med vartenda lååååååååååååt!!!!!!

 6. Natalie skriver

  Haah. Du är så rolig :D

 7. jojjo skriver

  Roligaste inlägget!

 8. Frida skriver

  <3<3<3<3 Så bra. Såå såå bra.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Promotion