Familj

Recept kycklingsallad ädelost päron sommar middagstips

Veckans middagstips: kycklingsallad med päron och ädelost

När solen värmer så som den gjort på många håll i landet de senaste dagarna är det få som är sugna på att äta en varm gryta eller en mustig soppa. En fräsch sallad däremot kan kännas mer lockande. Därför har vi det som veckans middagstips! Denna sallad innehåller ädelost, många vuxnas favorit men inte alla barns. Vi föreslår därför att man serverar osten på sidan, ädelost till dig och en mildare ost till barnen!

För fyra portioner behöver du:

Sallad:

1/2 huvudsallad

4 kycklingfiléer

50 g ädelost, eller 25 g ädelost och 25 g mildare ost till barnen

1-2 päron

1 rödlök

Strö gärna valnötter över salladen

Dressing:

5 msk olivolja

1,5 msk vinäger

1 msk flytande honung

½ msk fransk senap

salt och vitpeppar

Gör såhär:

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Stek i olivolja, salt och peppar tills den är vit rakt igenom. Det går även bra att göra en marinad innan eller blanda i kryddor under stekning, allt efter tycke och smak.

Skär upp huvudsallad, päron samt rödlök och lägg i en skål. När kycklingen är färdig lägger du i den i salladen och blandar samman. Skär upp osten och servera i mindre skålar vid sidan av om så önskas. Dressingens ingredienser blandar du ihop i en skål och smakar av med salt och vitpeppar. Strö sist men inte minst valnötter över salladen och voilá, färdig att servera! Smaklig måltid!

Tips: det är gott att servera mjukt bröd eller knäckebröd till.

Powered by Labrador CMS