Skönhet

Frågelådan – Dermalogica, a-vitamin och Californien

Jag undrar om du har någon recension två av Dermalogicas bästsäljare, nämligen Dally microfoliant och Active moist? Jag vill gärna prova, men det är rätt dyrt. Jag kan bli lite skeptisk när det är bästsäljare, typ att alla bara äääälskar, men det är mest namnet som säljer. Har du några tips?

Mitt tips är att fortsätta vara skeptisk, speciellt när priserna är galna. Överpriser är bara förnamnet. Daily Microfoliant är en ytlig scrub, alltså den scrubbar ytan på huden men går inte ned djupare, som en peel med till exempel AHA-syra eller glykol kan göra. Du får samma resultat om du använder en ren frottéhandduk är jag rädd, eller en betydligt billigare ansiktsscrub med scrubbkorn.
Active Moist står sig heller inte särskilt bra i jämförelse med andra lätta fuktkrämer med SPF som kostar betydligt mindre. Jag är inte heller så förtjust i att det är lavender och murgröna i den. Lugnande, visserligen, men mer i doftform än i krämform rätt på huden.

Jag skulle köra på någon av Cliniques liknande produkter om jag var ute efter en lätt fuktkräm med SPF och gillade stora namn. MACs Studio Moisture Fix är också bra men kostar runt 300 kr. Då får man å andra sidan 50ml. Som billighetsalternativ säger jag den här från Paula’s Choice (den har jag själv) eller en färgad fuktgivande dagkräm, why not, kanske den här från Too Faced? Kostar 345 kr men då har du ju foundation också, kan man säga.

Fungerar a-kräm bra för pormaskar?

Det korta svaret är ja. Det är är oljeproduktionen och de döda hudcellerna som är största boven i dramat, så på det viset är a-vitaminkräm bra. Produkter som är uttorkande, med ingredienser som alkohol, kan sabba oljeproduktionen eftersom de irriterar och torkar ut och då svarar huden med att producera mer olja för att skydda sig. Så, förutom att fysiskt ta bort dem (ja, jag pratar om att klämma) så bör man se till att ha en bra rengöringsprodukt som är mild och använda den tillsammans med en mild scrub. (Scrubba inte för ofta bara). Använd sedan en produkt som innehåller salicylsyra eller BHA. Använd lotions som regulerar oljeproduktionen – ja, här är a-kräm bra – och kör en lermask då och då.

Vad härligt det låter med en månad i Californien! Jag ska dit i sommar med min kille och vore jätteglad om du skulle kunna frångå skönhetsinläggen (som vi ju såklart älskar!) en gång och ge lite tips på vad man inte får missa. Ingen vore gladare än jag!

Maila mig på caroline(at)rodeo.net. Jag är ofta i Californien, i synnerhet i LA och delar gärna med mig av tips.

Caroline Hainer
 1. Johan writes

  Om man vill handla Dermalogica billigt så kan jag varmt rekommendera http://www.jerseybeautycompany.co.uk.

 2. Jenny writes

  Hej!

  Jag har fallit handlöst för Chanels Hydra Beauty-serie. Det bästa är nog nästan doften! Har du något tips på parfym som spelar i samma doftteam?

 3. Annika writes

  Jag som har jättekänslig hy måste ändå säga att jag tycker Daily Microfoliant lätt är värd pengarna. Den tar bara ytan, ja, men den skadar mig inte. Den tar ffa bort fnas etc utan att jag behöver skrubba hyn, något mitt ansikte inte klarar av.

 4. Lotta writes

  Håller med Annika. D M funkar bra för min känsliga hy också.

 5. Caroline Hainer writes

  Bara att gratulera! Det är super att ni hittat en produkt som funkar för er.

 6. Cajsa writes

  Här är en guldgruva när man vill veta hur bra ett viss produkt eller märke är:

  http://www.beautypedia.com/

  Här recenseras Dermalogicas produkter http://www.beautypedia.com/search.aspx?bid=99

  “Daily Microfoliant costs a lot for what amounts to cellulose, magnesium oxide (the exfoliants in this cleansing scrub), detergent cleansing agents, plant extracts, and irritating essential oil of grapefruit peel. There is no reason to choose this over a standard topical scrub, or just using a washcloth with your water-soluble cleanser. “

 7. Dina writes

  Har använt Dermalogica länge och håller med om produkterna som nämns. Däremot har de förträffliga wild cards som inte är lika poppis, bl.a. Skin Resurfacing Cleanser. Det är en milt exfolierande rengöring med mycket mjölksyra i (som är väldigt bra mot huden och finns också naturligt i hud och vissa slemhinnor) och en len och fin konsistens. För mig funkar det inte med stark AHA exfoliering en gång i veckan, blemmorna kommer tillbaka bara ett par dagar efter. Med mild och daglig går det betydligt bättre.

  Skin smoothing cream är ju en av deras mest kända och kanske den bästa de har. Den gör sitt jobb och bråkar aldrig. På nätet kan man hitta bättre pris. Testar nu Cliniderms Hydra Intense och är mycket nöjd. Samma sak med Vichys ansiktskrämer, de är jättebra. Men allt verkar innehålla silikoner och jag är inte helt förtjust i att ha det i ansiktet. Stobe Cream från MAC är full av dem och den har blivit stående i skåpet. Har du tips på lätta, silikonfria krämer för fet hy?

 8. Frederic writes

  Självklart köper man Dermalogica på Ebay till halva priset eller mindre!

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Fifty Scents
Fifty Scents är tankar om doft och skönhet. Favoritparfymen varierar men bästa makeupen förblir en självsäker eyeliner. Allt däremellan undersöks med lika delar skepsis som entusiasm. Frågor och funderingar skickas gärna till caroline@rodeo.net