Skönhet

Läsartips

Läsartips från läsare Dina:

“När man använder AHA och BHA-syror till pealing så är det som sker i huden en rent kemisk reaktion. Det finns lite tricks för hur man kan öka effekten av denna, till exempel om man köper en billigare peeling med lägre syrakoncentration:
1) Syror behöver vatten för att utföra hydrolys (benämning för den kemiska reaktionen) som sker i huden. Det är därför man känner av en avklingande effekt när man har en AHA/BHA-mask på sig efter någon minut, vattnet i krämen avdunstar. Effekten av peelingen blir högre om man sprayar ansiktet lätt med en face mist eller blomspruta med vatten i.
2) Värme gör att reaktioner går snabbare och mer effektivt. Bastar man med AHA/BHA-masken kan man korta ner verkningstiden eller koncentrationen av syra i produkten avsevärt.
3) Kombination av 1 och 2. Man kan ha en produkt med ganska lite syra i om man lutar sig över en kastrull med ångande vatten (ta bort från spisen, dock).
Man får dock vara försiktig för att inte få produkten i ögonen och applicera med god marginal runt ögonen. Tipsen ovan bör man kanske undvika om man har en peeling med mycket hög syrakoncentration”.
Caroline Hainer
  1. Agnes writes

    Det här inlägget har jag funderat mycket på sedan det kom. Jag hade redan innan haft på känn att effekten av syror klingar av i takt med att fukten dunstar bort. Nu har jag testat att lägga en peelingmask med syra och att underhålla den med en sprayflaska med vatten och det känns som att den ger bättre effekt. Det känns även behagligare att låta den sitta kvar längre tid i och med att den inte blir torr och fnasig, det kan ju även bidra till mer effekt.

    Jag har dock en fundering, vad jag förstått så påverkas ju syrans effekt av ph-värdet i produkten. Borde inte ph-värdet kunna påverkas av det vatten man sprayar på? Nu har jag rätt dålig koll på ph så här på rak arm men kan man tex. använda destillerat vatten eller liknande som går att köpa på apotek?

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Fifty Scents
Fifty Scents är tankar om doft och skönhet. Favoritparfymen varierar men bästa makeupen förblir en självsäker eyeliner. Allt däremellan undersöks med lika delar skepsis som entusiasm. Frågor och funderingar skickas gärna till caroline@rodeo.net