Q&A

Whoohoo! Jag har fått en läsarfraga (eller snarare två)!!

Jag undrar om du använder dig av naturlig hudvård? Eller hur sköter du din hy? 

Svaret är JA, jag använder oftast naturliga hudvårdsprodukter. Känns bättre på alla satt tycker jag. När jag jobbade som skönhetsredaktör på Cosmopolitan fick jag chans att prova alla möjliga och omöjliga märken och hittade såsmåningom fram till mina favoriter från Dr Hauschka, M Picault, Nuxe, Inika och Jurlique. Rutinen är ganska basic, tvättar ansiktet med Dr Hauschkas rengöringsmjölk, sköljer med vatten och sprejar sedan ansiktet med ansiktsvatten (gillar Rose water balancing mist från Jurlique, Dr Hauschkas anisktvatten och M Picaults ansiktsvatten med trollhassel) som jag låter sjunka in lite innan jag krämar på med fuktkräm (antingen Dr Hauschkas Melissa Day cream eller Jurliques Moisture replenishing day cream om jag behöver något fetare). På senaste har jag börjat använda M Picaults Precious Eye Cream på kvällen innan jag går och lägger mig inbillar mig att den hjälper mot rynkor, men who knows? När det kommer till kroppen så blir jag jämt väldigt torr om benen, bästa bodylotionen jag provat hittils är Almond Body Moisturizer från Dr Hauschka. Brukar ta några droppar Huile Prodigieuse fran Nuxe och massera in i mina slitna hårtoppar, varannan dag ungefär. En bra bonusgrej med det är att naglarna får sig en stärkande och återfuktande oljeomgång i samma veva (oljan hindrar naglarna från att skiva sig). När det kommer till smink är jag inte lika grön, men min favoritfoundation, Liquid Mineral Foundation fran Inika, mitt favvorouge och mitt läppstift är åtminstone eko och reko.

Gröna skönhetsbutiken Sundloef i Stockholm är ett hett tips for dig som är sugen på att botanisera mera.

Har också läst att du håller på med Yoga? Hur ofta och vart i New York tränar du? Tack!

Det stämmer. Jag provade Kundaliniyoga för första gången for två år sedan och fastnade på direkten! Svårt att förklara vad som är så bra med just den yogaformen, prova själv så kanske du fattar.. Här i New York “tränar” jag 2 – 3 ggr i veckan på The Golden Bridge och Kundalini Yoga East (beroende på dag och lärare). I Stockholm är det Stockholm Kundaliniyoga Center eller Jannes klasser som gäller. I San Fransico besökte jag Guru Ram Das Ashram i Haight Ashbury, det var en häftig upplevelse.

Nagot annat ni vill veta?

Xoxo

Filippa

Filippa Berg
 1. Ellen writes

  Hejsan,

  jag undrar hur det går med samboskapet?! Du skrev nyss att du flyttat ihop med din kille. Tycker du att det är lätt eller svårt att bo ihop?

  X

  Reply

 2. Anna writes

  Heeey!
  Jag har följt din blogg på flera plattformar och aldrig kommenterat, helt enkelt för att jag läser i mobilen och det är lite småmeckigt. Hursom, insåg nu att feedback säkert är rätt sporrande, så jag tänker lämna ett avtryck. Jag gillar din blogg massor, jag tycker det är fedt att den är så fin och lite glamourös på ett opretentiöst vis. Keep up the good work!

  Reply

 3. Sofia writes

  Hej! Småtråkig fråga kanske, men vilken typ av visum har du i USA?

  Tack för en inspirerande blogg!

  Reply

 4. Felicia writes

  Hej! vill säga detsamma som Anna, brukar av någon anledning aldrig kommentera, men vill att du ska veta att din blogg är superinspirerande att läsa, så tack för en jättefin blogg!!!

  Reply

 5. Amanda writes

  Jag håller med Anna! :)

  Reply

 6. f writes

  Jag undrar vad du är utbildad till? eftersom att du har varit skönhetsredaktör och vad du jobbar med nu?

  Reply

 7. . writes

  jag undrar om du brukar måla dina ögonbryn och isf med vad? dom är fina:)

  Reply

 8. Louise writes

  Jag undrar också vad du arbetar med i USA?

  Reply

  • Filippa Berg writes to Louise

   Visst vad ni vill veta vad jag jobbar med.. Jag jobbar med samma sak som jag gjort de senaste aren, dvs som skribent/ journalist for svenska medier.

   Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Filippa Berg
Filippa Bergs personliga blogg med skön modeinspiration för den moderna vagabonden.
Instagram: flippaberg
Archives