Bag On A String

 

Under Way Out West tillbringade jag och två vänner mycket av vår slötid till att räkna bag on a string/läderpung/halsbandsplånbok, eller min personliga favorit jag dagligen får höra på jobbet: “Ehhh, har ni sånna där asså typ plånböcker, fast väskor, med typ ett snöre?”. Dag 1 kom vi upp i 65, dag 2 – 152 och dag 3 – 209. (Självklart tog vi i beräkning att vi dubbelräknat).

Denna inflation i läderpungar är för mig oförståelig, dess existens, om möjligt, ännu mer fascinerande, att ha sin iphone/cigg/plånbok är en godtagbart argument men jag har ändå en fundering. Är det en fluga i stil med 2007 års glasögon med fönsterglas eller är det en förlängning av 80/90-talisternas lathet? Har vi förslappats så mycket att avståndet mellan ficka och öra ter sig som en oändlighet eller är vi så trendnervösa att vi genast tar efter dom som är liite mer hippa och framåtsträvande?

I maj 2011 benämnde tidningen King pungslungan den som en av sommarens “mest prisvärda accessoarer” samtidigt som den allmänna åsikten är att det är en obegriplig och krystad accessoar. Vad är den egentliga åsikten, TYCKER ni att den är fett/keff? Nu har jag dock kastat sten i glashus, sommaren 2010 förhäxades jag av (för mig) nymodigheten och använde min festivalslunga som läderpung.

Dagens självdistans:

Gustav Broström
 1. Cecilia writes

  Kan spy på på dem… så trööööööööööttsamt.

  Reply

 2. JoJo writes

  din är ju storleken större, så det är ok! :):):):)

  Reply

 3. Carin writes

  Även tidigare kallad “dansväskan”

  Reply

 4. Moa writes

  Jag tycker att den lilla grejen om halsen känns krystad, eftersom jag inte har sett den i någon direkt variation. En kanske är i svart läder, en i ljusbrunt läder, och en kanske är i någon grön canvas, vilket är tråååkigt. För att den ska kännas som en värdig del av garderoben i framtiden krävs mer fantasi än så. Men visst är det alltid trevligt att män vågar sig på att bära en mindre accessoar att stoppa grejer i än någon stor se-viktig-ut-datorväska eller typ ryggsäck. För ibland behövs inte värsta väskan, och att pula fickorna fulla med grejs är inte särskilt bekvämt alla gånger.

  Reply

 5. Oscar writes

  Tror jag köpte min runt 2009, kändes ok att använda den en bit in på 2010 men nu känns det mest uttjatat med tanke på att typ halva sveriges kids med converse och denimskjorta glider runt med dom.

  Kan dock anses vara en ganska praktiskt pryl, när jag är ute vid klubbar har jag den ibland under tröjan och kan få plats med pengar + kort + hemnyckel och ev någon annan viktig pryl. Gillar inte att stoppa fickorna fulla med prylar och om man inte har en blazer eller dy med fickor så är det ett bra alternativ.

  Reply

 6. K writes

  Bag on a string – outta my way.

  Reply

 7. Max writes

  Jag tycker den är oerhört praktisk. Jag syr själv mina egna i olika material och storlekar, för att, som någon tidigare sa, så blir det oerhört uttjatat med enbart en, i en enda färg.
  Sen att kidsen med denimskjorta och converse glider runt med såna gör dem inte mindre snygga om du har dem till en passande outfit :-)

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion