PRADA FW 2012

 

 

 

 

Trots att Pradas höstvisning var samtidigt som Golden Globes lyckades hon få till en imponerande skara modeller. Skådespelarna Adrien Brody, Gary Oldman, Willem Dafoe och Jamie Bell travade nerför Pradas djupröda art decomatta i rollerna som stereotypa män; dandyn, gangstern, aristokraten etc. Kollektionen formligen osade av 1920-talsöverklass, Downton Abbey, nazistdoktorer, solochvårare á 1945, Dr. Who, mustaschprydda charmörer på tyska skidorter, Oscar Wildesk dandyism, galna vetenskapsmän och dekadent 30-tal. Enligt Miuccia själv var kollektionen “en parodi på manlig makt” vilket översattes till knälånga rockar, damasker, pälskantade rökrockar, bröstfickor med pennor och glasögon, allt i en underbar mönsterkombination som nästan får en att riva ut ögonen. Kanske var det inte hennes starkaste rent kommersiellt man banne mig vad bra hon gör halvbra, vem annars skulle komma på idén att låta Gary -f*cking- Oldman stänga visningen?

 

 

Gustav Broström

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion