New York – Den ultimata shoppingguiden

New York är minst sagt världens bästa shoppingstad och det är lätt att tappa bort sig på varuhus, butiker STORA som varuhus och på smågator i Brooklyn och Chelsea. Här kommer mina bästa tips i shoppingdjungeln!

Joe’s Fresh, ett amerikanskt COS fast med H&M-priser. Tekniska material, starka färger, bohemiskt, uppklätt, avslappnat, klassiskt och framåtblickande, allt det svenska män vill ha. Prisexempel: ljusblå chambrayvävd skjorta med klubbkrage för ca 260 kronor. Ligger vid Bryant Park på 110 5th Ave.

 

 Uniqlo! Japansk minimalism i skandinavisk tappning. Linneskjortor, linnekavajer, snygga sportkläder, bra material. Har tidigare samarbetat med Jil Sander men gör nu mjukt sportigt med Undercover och t-shirtsamarbete med MoMa/Andy Warhol. Prisexempel:  ofodrad innekavaj för 400 kronor!! Flaggskeppsbutik på 666 5th Ave/53rd St.

Opening Ceremony! Letar du efter det absolut TRENDIGASTE? Det kommer du definitivt hitta här. Limiterade Rodarte x opening Ceremony sweatshirts, sidenshorts från JW Anderson för 10.000 hänger jämte Band of Outsiders och coola jackor från Patrik Ervell. Räkna med att bli punktmarkerad från det att du stoppar näsan i butiken. Ett måste för alla svenskar dock! Finns på 35 Howard St, precis bredvid Broadway. Prisexempel: sweatshirt från Opening Ceremony x Rodarte ca 1000 kronor.

 –

Century 21, himmelriket för den som gillar dyra grå öststaskläder (OBS, ej Local Firm, bara fult). Fula plagg från Jil Sander, Dockers, Adam Kimmel, Versace och Moschino hänger på överfulla klädhästar där 10000 svenskar trängs och rafsar. Ligger precis bredvid Ground Zero som inte heller är värt ett besök på några år tills det är färdigbyggt.

 – 

 Rugby Ralph Lauren är Ralph Laurens billigare underlinje med inspiration från märkets tidiga dagar, 1920-talet och brittisk sömnad. Snacka lite skit med de välklädda killarna i butiken och få en rundvisning bland 10000 randiga skjortor, broderade shorts och sammetssandaler. Prisexempel: Blåvitrandig oxfordskjorta med vit krage för ynka 500 pix! Butiken hittar du på 390 Bleecker St.

 –

Marc by Marc Jacobs. Ett stenkast från Ralph Lauren Rugby ligger lilla MarcbyMarcJacobstown med separata butiker för herr, barn, dam och damaccessoarer. Perfekta stället att köpa billiga presenter som ser lyxiga ut. Glöm inte att köpa ett par helsvarta gummistövlar och snygga nyckelringar! 382 och 385 Bleecker St.

More to come: den ultimata vintage/loppisguiden och var man ska äta när man är i The Big Apple!

Gustav Broström

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion