MILANO SS13: MARNI

 

För att verkligen förstå Marnis dna måste man se till silhuetten, utdragen och ihoptryckt, extremt kvinnlig och samtidigt inte. Volangerna avlöste varandra i en parad av självsäkra kvinnor där aftonklänningar blev dagsklänningar och vice versa. Paljetter och fransar blev glasyren på en redan fantastisk modekaka och även om Marni kändes yngre denna säsong; flickiga plagg och “tuffa skor med platå” så finns det alltid en medvetenhet om att deras kläder tilltalar äldre kvinnor (på bilden med fotograferna skymtar man en otroligt cool liten tant i hörnet som var klädd i Marni från topp till tå) vilket också syntes i denna kollektion där klockade knälånga kjolar var grundstenarna. Kul också att dom förnyade sig och gjorde många enfärgade plagg, kändes lite som ett höjt pekfinger “Vänta nu hörrni, vi gör inte bara tokiga mönster, vi kan faktiskt kläder”. BRA MARNI!

Gustav Broström

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion