GROOMING: SHAVE

 

Skägg. SKÄGG, SKÄGG, SKÄGG! Detta ständiga tjat om skägg, mustascher och manlighet. Kanske grundar sig min aversion mot skägg i det faktum att jag inte kan odla ett själv medan mina vänner ser ut som trendiga jultomtar eller lyckas få till den där avslappnade 3-dagarsstubben som är så populär nu.  Faktum är dock  att när det gäller grooming är jag en novis, jag provar mig fram och förlitar mig på tips från “experter” men framförallt egna erfarenheter. Nedanför är några av mina dagliga favoriter när det gäller rakning! För mig är det fyra steg som gäller, 1: rengöring, 2: förberedelse av huden 3: återfuktning och efterbehandling. (Låt er inte luras, det är inte ett fyra timmars mission impossible, det tar bara 10 min).

 

Rent generellt är mannens hud fetare och grövre och behöver därför rengöras oftare och tas hand om mer. Mina groomingfavoriter är från Kiehl’s, Exuviance och Cliniderm. Ju mer baktanke desto bättre tycker jag, naturliga ingredienser och gärna oparfymerat! Osäker på vad som passar din hy? Vet du inte vilka produkter du behöver? FRÅGA! På i princip alla ställen jag handlar på är personalen otroligt väl bevandrad bland produkterna och ger utmärkt service!

Här nedan är min guide till rakning:

 

1: Rengöring

Ta bort smuts och mjuka upp huden med en ansiktstvätt innan rakning.

Bulldog ‘Face Wash’, innehåller grönt te och bergamott, fräsch och billig, lätt medicinsk men fräsch känsla.

Exuviance ‘Purifying Cleansing Gel’, mer medicinsk känsla, löddrar bra och innehåller AHA-syra som är bra mot acne, celluppbyggnad etc.

 

 

 

 

2: Förbered huden

Genom att använda en djupt rengörande ansiktstvätt öppnar du porer och får bort djupt rotad smuts.

Cliniderm ‘Deep Clean Face Wash’ med mineraler och AHA syra, parfymerad. En av mina favoriter, fräsch och väldoftande!

Kiehl’s ‘Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser’, snäll och fräsch med vit lera, räcker extremt länge, köpte den ovan i NYC i mars. Prisvärd för groomingnybörjare.

Alterna Bamboo for Men ‘Nourishing Conditioner & Shaving Cream’, inte en favorit då jag använder mig mer av gel eller skum vid rakning och ogillar rakkrämer, främst för konsistensen och känslan av fet hud.

 

3: Återfuktning och Efterarbete

För det ultimata rakningen, rakgel/rakskum och vassa blad men icke att förglömma, efterarbetet! Precis lika viktig som för- och huvudarbetet! A och B blir inte samma sak utan C!

Cliniderm ‘Instant Cooling After Shave Gel’, har du, som jag, lätt irriterad hud kan det vara bra med en kylande kräm som denna, med bl.a trollhassel, mycket effektiv och skön att använda.

Kiehl’s ‘Ultimate Men’s After Shave Balm and Moisturizer’, även denna är en personlig favorit, mycket dryg och väldoftande med avokadoolja och kokosfett.

Bulldog ‘Original Moisturiser’, Enkel återfuktare med gröna alger och grönt te, dock lite kemisk och plastig känsla på en annars prisvärd produkt.

Gustav Broström
 1. lg skriver writes

  Naturliga ingredienser typ flugsvamp eller råolja?

  “får bort djupt rotad smuts” – vad är detta? Du vet att huden är vattentät? Nej, det vet du förstås inte eftersom då skulle du inte skriva så mycket strunt.

  Reply

  • Gustav Broström writes to lg skriver

   La Grave! (tvivlar på att detta är ditt namn, få internettroll vågar skriva sina riktiga namn och emails) Som jag skrev i början är detta baserat på mina erfarenheter och min smak samt tycke. Jag har personligen haft problem med rakning och hudvård tidigare och tyckte därför att det var på sin plats att någon skrev om produkter som funkade för dom och inte bara ren reklam om nya krämer!

   Om du har fler frågor, funderingar eller vill skriva något argt får du gärna maila mig direkt på gustav@rodeo.net!

   //Gustav

   Reply

 2. Adam writes

  Bra inlägg!

  Reply

 3. lg skriver writes

  Bara för referens så har jag följt Gustav uppmaning och e-postet honom privat men han svarar inte.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion