Mode

THE BIG TREND REPORT AW13

Även om Stockholms modevecka inte är lika trendsättande och avant garde som Paris och London så är vi duktiga på skrädderi, material, uppfinningsrikedom (oh ja!) och att se till vårt Skandinaviska arv. Några intressanta saker jag la märke till var bl.a användandet av päls, säga vad man vill men det är intressant att se hur den konflikträdda svenska gjort en helomvändning och plötsligt myglat in päls i sina kollektioner. Material har stått i fokus på annat sätt också, pvc, lurex, fleece och läder har varit flitigt använda i de flesta kollektioner, kul!

Nedan har jag listat några av dom saker som syntes under veckan och som jag tror kommer slå störst nästa höst!

 

PIMPIN’ FUR
J.Linderg & Tiger of Sweden

HARD AND HAIRY
Altewai.Saome & Tiger of Sweden

GLOSSY & GREEN
Mes Dames & Hernández Cornet

SAY MY NAME
Ann-Sofie Back & Cheap Monday

GREEN WARFARE
Cheap Monday & Whyred

CAMEL SUIT
Whyred & Carin Wester

 

SHINY PANTS
Carin Wester & Cheap Monday

TEDDYBEAR
Hernández Cornet & Cheap Monday

50 SHADES OF GREY
Cheap Monday & Altewai.Saome & J.Lindeberg


Above I’ve listed my top trends for AW13! One thing interesting is that the use of fur has increased enormously since the AW12 season. In Sweden brands are afraid of making a fuzz about, ehh, anything and therefore it is really interesting to se how fur became such a big part of the AW13 collections. More exciting is the diversity among fabrics! PVC, lurex, leather and teddy was seen in every other collection!  Great season Sweden!

Gustav Broström
  1. Svensk writes

    det är ju så jävla kallt här så vi BEHÖVER päls

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion