Mer svart/vitt

Versaces höstkampanj 2010

Max Maras höstkampanj 2010

Visst är det lustigt när modehusen helt plötsligt bestämmer sig för att satsa på samma kort. Varför vill alla (Prada, Valentino, Bottega Veneta, Max Mara, Versace, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, YSL, Costume National) ha svart/vita kampanjer helt plötsligt? Visserligen är det samma fotografer, samma AD:s och samma stylister som hoppar runt och gör de största kampanjerna men känns det inte lite oproffsigt om de skulle rekommendera samma upplägg till alla kunder? För alla modehus borde väl rimligtvis eftersträva att vara så unika som möjligt sina kampanjer för att sticka ut och få maximal uppmärksamhet. Eller? Det är kanske inte så självklart som man tror. För övrigt: ser inte Versacekampanjen mer ut som en Versuskampanj. Alla verkar vilja locka en yngre målgrupp just nu. Kan den upmärksammade tweenstrenden ha något med saken att göra?

Karolina Skande
 1. Benjamin writes

  Är inte lite 70′s en trend i annonserna? Alltså i kombination med det svartvita. Titta bara på Max Mara och Saint Laurent som du skrivit om. Och Chloé som fram till förra säsongen (typ) alltid varit ganska beiget sjuttis.

 2. Inga writes

  maybe a cartel? “lol”

 3. rebecka writes

  bra tanke dära. ibland känns det som om alla modehus försöker “sticka ut”, vara egen, det har liksom blivit det “nya svarta”. men egentligen någonstans har det endå alltid kännts som om alla modehus fortfarande har valt att gå samma väg. pratar dessa människor med varandra? finns det en inside-källa i varje hus? är det rent ut sagt ett val alla modehus gör – vill vi vara som alla andra – men samtidigt helt annorlunda? vad blir då modehusets egen image? finns den överhuvudtaget?… eller spelar de oss ett spratt?

 4. Agnes writes

  Aj aj aj tjejerna ser smärtsamt smala ut

  Papperstunna flick-kroppar i sexiga fodral är ju inte så… sexigt… eller?

  Bättre då att bylsa på dem lite i en mysig kappa och langa fram en fet väska i blickfånget, då får vi ju fram det vackra, utmejslade ansiktet utan att behöva besväras av den lövtunna, till synes bräckliga kroppen.

  Jag tycker att det är hemskt lätt att bli blind för hur smala kampanjmodellerna är. Helt plötsligt tycker man att det där är normalt.

 5. Bo writes

  Nej men RETROTRENDEN 60/70-tal

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion