Den där knappen

På torsdag, den där Guldknappen. Tydligen är det något jubileum i år. Jag vet ingenting om någonting för min inbjudan ligger på RODEO-kontoret (FAIL nr 1) och där har jag inte varit på ett bra tag. Jag har i vilket fall som helst ingenting att ta på mig (FAIL nr 2). På riktigt. Idag hade jag en knapp timme på stan (FAIL nr 3) då planen var att hitta något bärbart, ja högre än så är inte kraven just nu (FAIL nr 4). Hittade en kjol (WIN nr 1) som skulle vara fin med den där lite för dyra blusen från Acne * (så, där hade man en anledning att köpa den också (WIN nr 2)) och de där läckra pumpsen från Rizzo som inte var så fasligt dyra (Win nr 3). CHECK – Kjol, inhandlad (WIN nr 4)! Skorna slut i min storlek – i hela Sverige (FAIL nr 5). Köpte för små skor (FAIL nr 6). Japp, så kommer man att få åka hem tidigt på grund av fotpanik (FAIL nr 7). Till Acne – stängt (FAIL nr 8)) på grund av demonstration (eller liknande) vid Norrmalmstorg. PANIK! Nej, blusen fanns inte  i den lilla värdelösa Acnebutiken i PK-huset (FAIL nr 9). Så, med andra ord – fortfarande ingen jäkla outfit till “galan” (MEGAFAIL). Ska det vara så svårt!?! Hela stan är ju full av kläder!

* VAD har hänt med Acnes priser???????????????

Karolina Skande
 1. Karoline writes

  Acnes priser ja, hjälp!

 2. Karolina Skande writes

  Det är ett skämt! Jag brukar ju köpa si sådär 2-3 blusar varje säsong och de ligger alltid på ca 1000-1200 kr. I år ba: 2300 tyckte vi var ett bra pris…

 3. Karoline writes

  Elaka Acne! Och skinnplaggen har ju fantastiska priser:
  http://shop.acnestudios.com/shop/women/leather.html

 4. Rebecca writes

  De har fått fria händer när det gäller material den här säsongen, därför prisbilden är något högre men de flesta dyrare plaggen har fått lite billigare kompisar i samma modeller men i annat material.

 5. Fager Dam writes

  Har reagerat på samma sak, funderade på att köpa Pistols i svart (har gråa) och nu kostar de plötsligt 400 euro! De har väl blivit så stora utomlands….

 6. A writes

  När jag var 15 (7 år sedan), köpte jag en småblommig blå blus från Acne för 900 kr. Oerhört dyrt på den tiden, för att vara Acne. Nu har man knappt råd med presentpapperet.

  Skrattar varje gång när jag tänker på att Johansson i någon intervju påstod att Acne ALDRIG skulle ta betalt för märket. Well hello Mr Polyester Lover! Greedy fuck.

 7. Susanne writes

  haha, otroligt rolig uppdatering. Typ finn fem wins och tio fails! :)
  Ser fram emot att se din outfit på bild!

 8. Stine writes

  Har också tänkt på att de har höjt sina priser. Tur att COS har kommit till stan säger jag bara.

 9. Ida writes

  Måste fråga, vad tycker du om Acnes Paris College kollektion för herrar? Jag tycker den är väldigt beige och alla tryck på tröjorna har man sett förr, det känns som något H&M skulle kunna massproducera och sälja för 149:- kr.

 10. NEWS | DANIEL SILVER FÖR ACNE - Marcella Mravec | Rodeo Magazine writes

  [...] tal om Acne: i Karolinas blogg pågår det just nu en diskussion om Acnes priser. Har de chockhöjts? Jag har inte varit inne i en [...]

 11. Emma writes

  Ja,vad hände liksom?? Känns ju riktigt surt. Blir tyvärr att jag skippar Acne på mkt nu. Har populariteten stigit dem åt huvudet?

 12. Frida på trendenser.se writes

  Ha ha ha ha ha…. Bästa inlägget på länge! Och kommentarerna. Fantastico. Som jag garvade när jag läste detta!

  Visst har Acne har fått hybris. Ändå. Man kan bara inte sluta älska deras plagg.

 13. rebecca writes

  gud vad jag håller med!!! håller mig strikt till deras outlet på nätet nu för tiden..

 14. caroline strömbom writes

  Lycka till med fortsatta jakten på den perfekta outfiten :)

 15. em writes

  Tycker tyvärr att kvalitén har blivit sämre. Håller mig ifrån acne nu för tiden… Inte roligt att betala jättemycket pengar för något som inte håller.

 16. Ylva writes

  Åh nej.. Köp något på Schuterman and call it a day.

 17. Anette writes

  Håller fullkommligt med…! Acne har blivit mycket dyrare. Även jeans har gått upp i pris. Kvalitén har sinat, sömmar släpper, mina spikklackar tex har en gått av trots minimalt användande! Det har agerat middagssko! Ut från hemmet, in i taxin, en stilla middag och slutligen hem i TAXI igen! Mina pistoler har spruckit i hälen… Ett par jeans från webshop var trasiga när dom skickades. Ja, listan kan göras lång ! Jag är otroligt besviken eftersom jag verkligen älskar deras kläder, skor och skinn! Visserligen är detta ett lyxproblem, men det var nångång som det hette att acne inte skulle ta betalt för märket!
  Ska jag betala vill jag ha kvalitet ! Annars sänk priserna för fasen…..

 18. Frida på trendenser.se writes

  Stämmer in med Anette. Glömde ju säga att mina bruna läderpistoler släppte sulan redan i påsen hem från Yoko Yap. Båda skorna. Hur stor sannolikhet? Fick lämna in dem till skomakaren för lagning innan jag ens hann klacka på dem. Men ändå. Vem vänder andra kinden till och köper ännu ett par den här hösten. Jo, jag. Återigen. Min relation till Acne är lite av samma karaktär som relationen till en svårt idoliserad pojkvän på högstadiet. Jag vet att han inte är bra för mig (han är ju inte ens schysst mot mig längre) men trots det kan jag inte sluta “flukta” efter honom ;) Ha ha…

 19. Susanne writes

  Frida: hör av dig till Acne och kräv kompensation! Det gjorde jag för alla mina klackingiar och sulningar av Acne-skor. Vem vill gå i lädersulor i svenskt höst- och vinterklimat?
  Efter att ha betalat 3000-5000 kr för ett par skor är det inte okej att obligatoriskt behöva lägga mellan 300-500 kr för sulning och klackning.
  Jag fick faktiskt pengar tillbaka av Acne, men bara en sopttstyver av vad jag lagt ut. Så, halvbra av dem – men jag håller absolut med om att deras kvalitet lämnar en hel del att önska!

 20. Caroline writes

  Jag har också reagerat över de tokdyra priserna. Jag har liksom gett upp hoppet att kunna gå in på Acne och hitta någonting som inte kostar över 2000 kr.

  Det som jag även finner lustigt angående Acne är att samtidigt som priserna bara blir högre, känns det som plaggen blir mer och mer massproducerade (Bl.a. sämre kvalitet). Man känner sig inte lika unik när man köper ett Acne plagg längre, trots dess höga pris. Jag menar, såg ni rean nu i somras? Okej att det har gått dåligt för handeln i stort i Sverige, men när man gick in på Acne var det ett skämt. Minst 10-15 plagg av varje sort, och säkert fler på lager. Det känns väl inte exklusivt? Hur ska man kunna känna att man gör ett fynd, när det hänger 20 likadana plagg bredvid, som tidigare kostat 2300.

  Det var bättre förr, helt enkelt ?

 21. Cathrine writes

  Kul att se en annan typ av inlägg från dig Karolina! Mer av detta! Gillar även att du är kritisk och inte rädd för att skriva det. Mer sånt tycker jag behövs i bloggar ang mode överlag.

 22. GUNS AND HORSES writes

  Jag frågar mig detsamma!

 23. Jane writes

  Denna “demonstration (eller liknande)” var för att uppmärksamma att 20 år gått sedan Baltikum vann sin självständighet! Och den var ett högtidlighållande av minnet av rörelsen som varje måndag mellan 1990 och 1991 samlades på torget och demonstrerade för balternas frihet! ->> http://www.nyhetsverket.se/nyh​et/18156/Baltiskt-firande-av-2​0-%C3%A5rsdag

  Det finns ju en STARK o viktig koppling måste man säga här, till vad som händer i arabvärlden och detta med Baltikum. Att efter två års demonstrationer på bl a Norrmalmstorg så blev baltstaterna FRIA från Sovjet.
  Den arabiska våren som pågår nu har liknats vid denna frihetsvåg som rullade över Europa då, efter Berlinmurens fall – men jublen från 1990-talets början saknas nu…. Idag är det ingen som demonstrerar på Norrmalmstorg varje måndag för Syriens eller Libyens frihet…

  VAD uppstår en 20+ kommentarer lång debatt om i Hotpots blogg efter detta inlägg?? JO – ATT ACNES PRISER BLIVIT DYRARE!!! Palmslap. Jag orkar inte. Ingen bryr sig längre om saker som faktiskt betyder någonting. Detta överträffar all satir

 24. Karolina Skande writes

  Jane: Jag tror absolut att folk bryr sig men nu handlade ju detta inlägg trots allt inte om själva händelsen vid Norrmalmstorg. Denna blogg är ju inte heller en politisk blogg utan handlar ju just om mode så det är trots allt inte så märkligt att det är just det som kommentarerna cirkulerar kring. Vem, vet många kanske går direkt vidare till deras politiska favoritblogg när de fått sin modedos här.

 25. Ann-Christin writes

  Acne har blivit mycket dyrare och med sänkt kvalite.

  Jane, håll dig till rätt forum. Detta är en modeblogg.

 26. a writes

  Acne har höjt sina priser med ca 30%.detta pga att produktionen av materialen har höjts och där också kvalitén. tycker ni att de är dyrt nu, vänta bara hösten blir bara dyrare och dyrare. inte för vanliga COS svenssons. btw karolina att ena stunden göra ett “sammarbete” med Acne och ett par skor som du hetsar folk att köpa och sedan klanka ner på priserna gör mig lite förvirrad. ibland måste kan som journalist välja sina ord. bara en tanke.
  tips besök Åhlens City butik och NK:s nya!

 27. Johanna writes

  Precis som någon skrev tidigare så har ju acne själva sagt att de aldrig ska bli ett sådant märke som tar betalt för varumärket. Dessutom designar de ju inte ens skorna själva utan lägger ut det på andra företag, så man betalar ju inte ens för acnes design… Försäljningspriset på deras skor står inte heller i relation till tillverkningskostnaden utan deras påslag är enormt för att de ska få pengar att dra runt sina flagship stores… Bojkotta dem!!

 28. Johanna writes

  A: Eh, eller inte, för det första så var det väl ingen som hetsade någon. För det andra så måste man väl, tvärtom mot vad du skriver, som journalist kunna tycka olika om hur ett varumärke agerar. För att man gillar en sak (som att en favoritsko skall komma tillbaka till sortimentet) behöver man för den sakens skull inte vara positivt inställd till allt detta företag gör för all framtid. Då om något agerar man fel som journalist.

 29. Anna writes

  Acne har nog mindervärdeskomplex eftersom de har varit så billiga. Inte i samma league som franska eller italienska märken. Därför inte lika bra. Så man har höjt priserna så att man ska tro att Acne är bättre än vad det är. Men tyvärr….kvalitén suger. Bara en massa hype.

 30. Karolina Skande writes

  a: Jag vill verkligen poängtera att jag inte (medvetet eller avsiktligt) hetsade någon till något när det kommer till Track skorna. Sen måste jag säga att ditt resonemang angående hur enjournalist bör agera gör mig mycket förvirrad. En journalists roll är att granska saker och sen lyfta fram det som anser har ett nyhetsvärde, oavsett om det är positivt eller negativt. Bara för att jag fick välja skinn till ett par skor så betyder inte det att jag har något livslångt band till dem där jag svär dem evig trohet och att jag aldrig kommer att yppa ett negativt ord om dem. Hade det varit så hade det enligt mig varit riktigt illa. Sen vill jag även understryka – jag gillar fortfarande Acne. De är otroligt duktiga, men jag tycker att det är tråkigt om man (på tillsynes omotiverade grunder) höjer priserna så mycket så att den svenska målgruppen inte längre kan köpa kläderna.

 31. Linda writes

  Ja vem VET, folk kanske går från denna blogg till en politisk blogg. Eller så går de ut och hetsshoppar på COS, det kanske är troligare vid närmare eftertanke…

 32. Hotspot writes

  Ledsen man blir på alla dessa fördommar/förutfattade meningar/stereotypa tänkandet! Det säger mer om er som lämnar de kommentarerna än något annat!

 33. Lina writes

  Vadå “höjt priserna pga dyrare material”, tror inte att polyester är speciellt dyrt…. Tycker även jag att kvaliteten har försämrats rejält, har flera t-shirts som det gått hål på, inte i sömmen utan mitt på. Tycker faktiskt att Acne är lite överskattat.

 34. Carro writes

  Det är alltid lika tråkigt när ett varumärke får hybris eller blir giriga. “Mycket vill ha mer”.

 35. Emma writes

  Jag håller med. Acne kostar den så kallade skjortan och vissa märken tenderar att följa i deras spår. Se på Rodebjers rökrock i silke: 3500:- för en (höst?)kappa i morgonrocksstuk utan anstymmelse till foder och med dåliga sömmar. Halleluja Carin och Jonny!

 36. Ida writes

  Acne är väldigt dyrt nowdays. Kom ihåg när inga skor kostade över 2000spänn..

  Hoppas du hittar allt till outfiten. Annars har du fina skor ju och säkert en bra blus. Kör på säkra kort (helsvart tex) och våga tex grön eyeliner eller en häftig frissa eller spännande smycke för piffa upp outfiten.

 37. Hotspot writes

  Ida: problem – jag är numera en storlek större i kläder och skor (!)

 38. Anette writes

  Mina tshirts har fasen oxå gått sönder mitt på !!! Har nog iaf 6 st som är trasiga :) helt sjukt

 39. Sanna writes

  Intressant diskussion angående Acne, äntligen någon som reagerar och vågar säga till. För något år sedan köpte jag Acne atacoma, det var nog det sämsta köp någonsin. De kunde gärna ha varnat i butiken att jag endast fick stå stilla i skorna. När jag väl gick tillbaka med dem möttes jag av arrogans och inkompetens. Inget jag väntade mig. Nu har jag slutat att gå in i Acnes butiker, och har börjat ångra att jag köpte Admire förra hösten. Tråkigt men sant.

 40. Emma writes

  ja hjälp vad har hänt? Förut kunde man tänka sig att köpa några plagg, men nu måste man verkligen överväga om det är värt, hur mycket man än gillar plagget, när priserna tycks stigit en hel del.

 41. Hanna writes

  Ökade priser kan ju även bero på att Acne inte bara satsar på materialen utan även kanske satsar mer på sitt CSR arbete med bättre arbetsförhållanden för arbetarna i fabrikerna, exempelvis arbetstider, säkrare arbetsmiljöer mm. Bara en tanke…

 42. sandra writes

  Tror tyvärr att märken som Acne kommer att gräva sin egen grop, försäljningssiffrorna kommer dala, och sen kommer de förhoppningsvis igen när de lärt sig nåt.

  Tråkigt när ett märke bara blir sitt märke, som någon här som liknade det vid ett förhållande till en idoliserad kille. Anledningen till att man köper trots dålig kvalitet och dåliga material är ju hetsen och statusen kring varumärket. Om jag ska betala stora summor för design ska det vara värt det kvalitetsmässigt.

 43. Det Elektriska Modeundret writes

  400 euro för ett par halvtaskiga stövlar är ett skämt! :-/ För den summan får man ett par herrskor som håller i minst femton år om de tas omhand.

 44. Karin writes

  Sjukt roligt inlägg! Och håller v e r k l i g e n med om Acne! Hade varit en sak om kvalitén var bra, men de koftor jag har nopprade snabbare än mina 198 kronors från HM och t-shirtarna har det gått hål på trots rätt liten användning mm.. Synd att det är så snyggt bara!

 45. herberthKt writes

  In it all charm!
  [url=http://www.olmran.com/viewtopic.php?f=14&t=15132]herberthKt[/url]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion